Следвайте ни

И Владислав Горанов разпитан по делото "Божков"

viber icon

По наказателното производство срещу Васил Божков и още няколко лица са разпитани няколко министри, включително и финансовият министър Владислав Горанов. Това обяви на пресконференция прокурор Ангел Кънев, който е наблюдаващ обвинител по делото.

Разпитвани са и заместник-министри, председатели на държавни комисии и агенции, уточни той.

По думите на Кънев, финансовият министър е бил разпитан изключително подробно в качеството на свидетел лично от него по това наказателно производство. Това се е случило в началото на май.

Събират се доказателства изключително интензивно. Проверяват се всички изложени от обвиняемия Божков и останалите обвиняеми факти и обстоятелства, каза още обвинителят.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева уточни, че в прокуратурата са постъпили три сигнала от организации, близки до подсъдимите Цветан Василев и Иво Прокопиев, но разпитът на Горанов се е провел преди тези сигнали. 

По думите на Милева, в прокуратурата не се притесняват да повдигнат обвинения на действащ министър.

Защо мислите, че не можем да разпитаме в качеството на свидетел министър Горанов, ако прецени наблюдаващият прокурор може да го разпита отново, допълни тя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Трафик

Трафик

30.05.2020 | 17:28

Тоя лигльо на разпит с полиграф.... Това глупаво момче май ще опере пешкирите.... Къде се буташ бе, там където се ритат атове магаретата страдат... Ти обаче няма да страдаш само ще си платиш лицемерието и надменноста....и наглостта с която лъжеш и подгазуваш...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?