2374
Следвайте ни

И помощник-капитанът на "Вера Су" с най-тежката мярка

viber icon

И 26-годишният втори помощник-капитан на товарния кораб Vera Su, който е бил на вахта в нощта на засядането на плавателния съд край местността Яйлата, е задържан под стража, реши Добричкият окръжен съд.
Окръжният съд по-рано наложи най-тежката мярка за неотклонение на капитана на кораба - 59-годишния Х.Е.

И двамата моряци са турски граждани.
Окръжната прокуратура смята, че има обосновани данни за неизпълнение на определени задължения от младия К.А., свързани с дежурството му на вахта в нощта на инцидента.

Така е допуснал корабът да заседне, като е създадена опасност за живота на други хора и за значително повреждане на чужд имот.
В съдебното заседание адвокатът на обвиняемия поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция или подписка, с мотива, че деянието вероятно е извършено по непредпазливост и няма опасност морякът да се укрие. Ако искаше да стори това, щеше да го е направил, докато корабът стоя заседнал, каза адвокатът.
Съдът посочи, че отчита тежестта на наказателната санкция - от пет до 15 години "лишаване от свобода", за престъплението, за което е обвинен вторият помощник-капитан, както и високата обществена опасност на деянието. Съдебният състав разпореди мярката "задържане под стража" да бъде незабавно изпълнена още в съдебната зала.
Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?