2374
Следвайте ни

Хвани ме ако можеш: Мнима банкерка със 17 разследвания се укривала 3 години

viber icon

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Калин Василев взе най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Петя Петкова, на 35 години, с последен адрес в София. С постановление на разследващия орган, тя е привлечена като обвиняема за измама, от която е причинена имотна вреда в размер на 20 500 лв. Петкова е обявена за издирване от 2018 година, като по искане на прокуратурата в Кюстендил, по отношение на нея има издадена и Европейска заповед за арест.
В искането на Районна прокуратура – Кюстендил до съда се посочва, че в периода 14.06.2018 г. до 19.06.2018 г. в гр. Кюстендил, след предварителен сговор със С. П. от Община Кресна и неустановено по делото лице от мъжки пол, с цел да набави за себе си и за лицата, с които се е сговорила предварително за извършване на настоящето престъпление, имотна облага, представяйки се за длъжностно лице- служител на „Б…П…Ф..“- клон България, с функции по пазене и управление на чужди парични средства, обвиняемата е възбудила и поддържала в пострадалата В. Д. от Кюстендил заблуждение, че може да й помогне да рефинансира кредита си при изгодни условия. За целта В. Д. трябвало да сключи договор за кредит на стойност 20 000 лв. с „Б…П…Ф…“- клон България и договор за бърз кредит с „В…К…“ ООД на стойност 500 лв., да изтегли отпуснатите й по двата кредита парични суми и да ги предаде на нея и на С. П., за да ги осчетоводят и преведат впоследствие по банковата й сметка в банка, за да покрият текущия й кредит.
Видно от доказателствения материал по делото, налице е обосновано предположение за съпричастност на обвиняемата към престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Петкова успешно е осуетявала издирването си за период от повече от 3 години. Това води до категоричния извод, че е налице втората алтернативно изискуема предпоставка - опасност от укриване. Следва да се отбележи, че обвиняемата се издирва в различно процесуално качество по 17 досъдебни производства, водени от разследващи органи в различни части на страната. Съдът отчита и наличните характеристични данни относно обвиняемата, затова че тя ползва различни неистински имена, с които се представя при контактите си в обществото, нейната мобилност или липса на трайна уседналост към един постоянен адрес.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не знам

Не знам

08.10.2021 | 20:14

Не знам дали ще я хванат , но знам че тя е хванала доста голям ... хонорар ха-ха.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?