Следвайте ни

Христо Иванов: Тошко Йорданов се държи авторитарно, точно като ГЕРБ

viber icon

"Има такъв народ" да преосмислят поведението си и да не се държат авторитарно като ГЕРБ. Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори пред "Хоризонт" на обвиненията на Тошко Йорданов, който тази сутрин персонално го обяви за провала в опитите за съставяне на редовен кабинет в рамките на 46-ия парламент.

"Когато не знаеш какво правиш, бориш се с ГЕРБ със същите методи - липса на диалогичност, авторитарност, и после Христо Иванов е виновен. Аз в диалози с господин Йорданов нямам никакво намерение да влизам. Единственото нещо, което се надявам, е някъде, на някакво ниво в ИТН да си направят сериозни изводи и поне в следващия парламент да си променят подхода.

С авторитаризъм, с желание да вземеш с 65 гласа всичко и да обявиш, че всички останали ти искат нещо, когато ти не искаш подкрепа, това е абсолютна рецепта за катастрофа, която наблюдаваме в действие. Нека избирателите преценят кой е виновен", каза Христо Иванов.

Той уточни, че в събота и неделя ще се проведат заседания на колективните органи на коалицията, за да се вземе окончателно решение дали ще се включат в преговорите, организирани от БСП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Иван

Иван

27.08.2021 | 14:33

Тошко - Господин за един ден.... Колев

Отговори
5 1
нпо то

нпо то

27.08.2021 | 13:49

Пинокио пак плещи глупости! Защо не поркрепихте кабинета на ИТН, г-н Иванов? Къде е сега дългата ръка на ДПС? А на Прокопиев? Когато спечелите изборите с мнозинство за съставяне на кабинет, тогава ще имате право да поучавате и критикувате другите!

Отговори
5 6
Иван

Иван

27.08.2021 | 11:51

Само, че по селски и от ГЕРБ

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?