2374
Следвайте ни

Христо Иванов проговори за буксуването на коалиционното споразумение

viber icon

"Може да изникнат всякакви теми и всякакви срещи. Тече нормален работен процес. Изникват теми от всякакво естество и е нормално да се изчистват. Става дума за различни 4 организации и партии, едни са в оставки – в момента е в нормален работен порядък на уточняване на теми, но няма нито една тема препъникамък, всичко тече нормално". Това заяви съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов пред журналисти.
 

Припомняме, че по-рано днес се появи информация, че има проблеми сред бъдещите коалиционни партньори и че една партия е заявила възражения срещу коалициионното споразумение. Малко след това съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков коментира темата, а изказване направи и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

След приключване на срещата между бъдещите коалиционни партньори Петков, Нинова и Асен Василев разкриха има ли драми и ще се сформира ли скоро кабинет.

"БСП са предложили конркетни законодателни инициативи в рамките на социалните политики. Има разбирателство, че държавната администрация трябва да се реформира – дигитализация и намаляване на нейното бреме. Числа не сме обсъждали, в рамките на бюджетната процедура може да има конкретни числа", разкри той, цитиран от Дарик.

Иванов заяви, че не бива на парче да се правят анонси, а в цялост.

На въпрос кога ще е подписано споразумението, той отклони с въпроса, че отговорът трябва да даде мандатоносителят.

"Може да има отлагане, но няма буксуване в никакъв случай", посочи Христо Иванов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Спас

Спас

13.12.2021 | 23:21

Те тия там в ДБ не буксуват. Те назад се движат

Отговори
0 0
Петър

Петър

10.12.2021 | 19:38

Явно се договориха и интересите на Прокопиев са взети предвид!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?