Следвайте ни

Христо Иванов: Не сме смокинов лист, зад който някой да скрие друга форма на управление

viber icon

„Цялото изказване на г-н Тошко Йорданов от трибуната беше аплодирано бурно от ГЕРБ и ДПС. Не си спомням, когато аз говоря в парламента, те да ми ръкопляскат. Получи се разминаване между твърдения и релности”. Това заяви по Нова тв председателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той обяви, че са готови да продължат разговорите, но паралелно с това отправи нова порция критики.

„Ако поставим равен знак между ДПС и ГЕРБ и ги изолираме от възможността да влияят върху управлението, ние сме готови да продължим разговорите и да дадем подкрепа на този кабинет”, поясни Иванов.

По думите му те имат една абсолютно последователна позиция по отношение на това как трябва да изглеждат условията, за да дадат подкрепа на управлението. „Всичко, което казах в парламента, е казано и преди изборите. Искаме ясен ангажимент за реформи на най-високо лидерско ниво. Искаме ясен ангажимент към това как се структурира едно трайно мнозинство в парламента, така че то да изключва възможността на ДПС и на ГЕРБ да влияят върху управлението. За нас хората, които ще влязат в едно управление, не могат да бъдат просто някакви „пощенски кутии”.  Те трябва да са с доказана биография. Никого не сме наричали с квалификации”, уточни Иванов.

„Нека никой да не си мисли, че ще гласуваме, понеже можем да бъдем обвинени за това, че ако няма правителство, се отива на избори, което не е вярно. Започвам да се съмнявам дали това не е начин някой с 60 гласа в парламента да си осигури свобода на действие. Ние не просто ще натиснем копчето в залата, става дума да си заложим гласуваното доверие от нашите избиратели. Опитваме се ясно и публично да кажем при какви условия сме готови да дадем подкрепа на дадено управление. Ако някой се интересува от нея, моля да чуе нашата постоянно позиция”, каза още Иванов. И призова да не се играят евтини номера.

„Чували ли сте да нарека някого мръсен човек? Всъщност някой иска ли да поеме отговорност за това да има управление, и то такова на промяната, или някой иска да си измие ръцете? Да не си мисли някой, че ние сме смокинов лист, зад който да се скрие друга форма на управление”, попита председателят на „Демократична България“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Не сте смокинов лист

Не сте смокинов лист

30.07.2021 | 13:37

Нищо на квадрат сте.

Отговори
1 0
Разбрал

Разбрал

30.07.2021 | 11:47

Ясно че е" троянски кон" в протестите.Само приказва и иска с 10% възлови министерства.

Отговори
3 0
К.И

К.И

30.07.2021 | 10:03

След Реформаторските ви умения през 2014-2017 ме загубихте, като избирател и то специално господинът дето всичко знае ама нищо. Много е тъжно голямо его ама без покритие като на бившият премиер.

Отговори
5 2
Геро

Геро

30.07.2021 | 09:50

Да, бе. Разбирасе, че се крие някой зад вас и цяла България го чу, #КОЙ се крие зад вас. Помните ли фразата “Маджо се обади, Маджо се обади” . С цялата си наглост твърдите обратното, а също така и в. Капитал също стой зад Вас. Според вас, #КОЙ иска оставката на главния прокурор, със сигурност не са данъкоплатците!

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?