2374
Следвайте ни

Христо Гаджев от ГЕРБ: Подкрепяме нови доходи без нов дълг

viber icon

ГЕРБ чака да види под какво ще се подпишат лидерите на бъдещата коалиция и тогава ще реши как да процедира. Това каза по бТВ депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. „Искаме тази седмица да видим някакво ясно споразумение. През 2017 ГЕРБ и патриотите го изготвяха около месец", припомни той.

ГЕРБ ще подкрепят социалната политика на кабинета, ако тя съвпада с програма й от април месец. "Доходи обаче не трябва да се увеличават с натоварване с дълг, а при работеща икономика", каза Гаджев. 

Декларация да се оттегли главния прокурор или който и да е друг от съдебната система е прекалена намеса в нея, смята депутатът. "Каква точно съдебна система искат. В момента няма нищо конкретно как искат да изглежда тя", каза Христо Гаджев.

Депутатът смята, че е нормално министър на финансите да е Асен Василев. "Логично е голямата партия в коалицията да има министър на финансите. Дай им е честит и Бойко Рашков!", добави той.

Депутатът смята, че в момента в България се преминава към полупрезидентска република – долу горе като във Франция. Имаш парламент, в който основното свързващо звено в коалицията е президентската институция. "С Бойко Рашков целият сектор сигурност отива от парламентарната власт в президентската власт“, убеден е Гаджев. 

Той каза, че още никой не е видял колко добър е в реалната полицейска работа Бойко Рашков. "Трябва да се отговори защо се възстановяват по места кадри от времето на Орешарски. Има много интересни имена", каза още Христо Гаджев и отказа да каже кои са те.

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Рашков

Рашков

05.12.2021 | 10:16

Само за физиономията си за 5 год.в Софийския.

Отговори
2 0
3,14

3,14

05.12.2021 | 10:00

Всички герберастите да се засрямят от всичко,което са вършили 11г.,да мълчат като риби и да не се обаждат преди някой да ги попита за нещо!Никоя партия вече не им обръща внимание,защото в Герб са събрани хора от кол и въже,които през цялото управление са рушили държавата!Затова най-добре е "утайките" на обществото да заровят главите в пясъка и да мълчат,докато изчезнат от съзнанието на хората,а най-големият разрушител да си подаде оставката за загубата от изборите!

Отговори
6 1
Маришка традиция

Маришка традиция

05.12.2021 | 09:49

Пак започвате с тези, които народът отхвърли ! Защо ? Таквата ли е собственика ви ? Те вече са независими - от тях НИЩО не зависи. Дори мутрата от срам се отказа да е депутат ! Кому е нужно мнението или подкрепата на тази "крадлива мафия" ?

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?