Следвайте ни

Хората на Слави и ДПС се срещат в 11,00 часа

viber icon

Партия "Има такъв народ" ще проведе консултации с ДПС в търсене на подкрепа за бъдещ кабинет и извеждане на водещи приоритети в управленската програма. Това е последната от предвидените срещи на ръководно ниво между партията на Слави Трифонов и парламентарните групи, без ГЕРБ-СДС, в рамките на парламента, предава БНР. 

"Има такъв народ" отправиха покана за разговори с Движението за права и свободи в опит да осигурят възможно най-широко парламентарно мнозинство за бъдещите политики. Срещата е натоварена с най-много очаквания и предизвиква най-силен обществен и медиен интерес. 

"Има такъв народ" покани ДПС въпреки категоричните позиции на припознатите им партньори "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме"  да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.

Председателите на парламентарните групи Христо Иванов и Мая Манолова бяха категорични:

"Следващото управление да бъде имунизирано от най-добрите експерти по дълбоката държавност -  ДПС - ще бъде много важен приоритет."

""Изправи се.БГ! Ние идваме" няма да подкрепи управление и правителство с участието на ГЕРБ и на ДПС".

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов подчерта, че смисълът на консултациите е да се очертаят приоритети и политики, а не за личности и тясно партийни интереси. Не се търси формат на управленска коалиция, а краткосрочни и дългосрочни цели, по които да работи бъдещо правителство:

"Никой от нас не желае нито ГЕРБ, нито ДПС да участват  по някакъв начин в кабинета."

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че има основа за диалог, но няма безусловна подкрепа:

"Демонтажът на порочния модел не може да се случи със същия модел"

 Срещата между ръководствата на има такъв народ и ДПС е предвидена за 11 часа в зала "Запад" на Народното събрание

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Интереси

Интереси

25.07.2021 | 11:25

На има такъв народ в програмата е заложено концесия на магистралите, ни там има разминаване с всички други партии. Навремето за тези магистрали беше започнала даже процедура за отдаване под наем на синовете на Царя, това е че много бързо забравяме. След това Бойко се напъва да ги довърши колкото може и сега пак концесия. Да не говорим за ББР единствената Държавна банка, просто тези са върхът на всичко до тук. Кой със кой е трудно се разбира, но като помисли човек май това са много дълги икономически ходове, десетки години напред. А Слави който и да ми говори беше първият който с предаването си се опита да научи хората много много да не мислят, те затова и резултатите са такива.

Отговори
0 0
Манго

Манго

25.07.2021 | 09:58

Подмяна

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?