Следвайте ни

Хиляди се стичат в Рупите заради Ванга, ето защо ВИДЕО

viber icon

В последната неделя преди храмовия празник в Рупите отново се очакват хиляди хора да дойдат, за да отдадат почит на Ванга, пише kanal3.bg. 24 години след смъртта й, общественото мнение продължава да е разделено – пророчицата обаче все така има милиони почитатели по целия свят.

Епохата Ванга няма никога да заглъхне. Защото за хиляди Ванга е била подкрепа, кураж, закрила. Затова и днес комплексът Рупите е сред най-посещаваните туристически дестинации. Но има още едно място, на което духът на Ванга се усеща силно. Това е къщата-музей в Петрич.
 
Всичко в къщата е автентично. Вътре са нейните обувки, нейните дрехи, нейните прибори, снимки и спомени. Благодарността много често е трудно да бъде изразена докрай. Особено към човек, променил съдбата ти. Като Ванга - спасила едни, посочила важния житейски завой за други, а трети - укорила навреме. Подаръците в къщата й са неизброими и са отвсякъде. 

Към Ванга е трудно да останеш безразличен. Всичко нейно сякаш е пропито с дълбок смисъл. Много е трудно да видим човешкото у Ванга. А то е толкова много. И личи във всеки ъгъл на семейната й къща.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?