Следвайте ни

Хиляди поклонници се стекоха в Бачковския манастир за Голяма Богородица ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Хиляди поклонници се събраха в Бачковския манастир за храмовия празник Успение Богородично. Те започнаха да се стичат още в събота и спаха или в манастирската обител, или в хотелите. "Нощувката е като за пенсионери - 15 лв", каза  възрастна жена, която вече 5 поредна година идва тук на този ден. Казва, че миналата година заради пандемията богомолците били много по - малко. 

Най-много хора отправят молби за здраве, по-малко - за житейски успех и спасение на човечеството. Стефан  намерил тук лечение за страшната болест. Открили му рак и след операцията докторите не дали гаранция, че ще живее. 

Освен духовното братство, допълнително са наети помощници и доброволци заради празника Голяма Богородица в Бачковския и Троянския манастир. В Бачковския манастир помагат 30 души.

 

Често се извършва дезинфекция на иконоте. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дана

Дана

15.08.2021 | 10:16

Като гледам каква е навалица, после какво става? Безплатен престой в болница. Богородица ще ви прости ако пропуснете тази година.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?