Следвайте ни

Харчим от 100 до 250 лв. за подаръци по Коледа

viber icon

Повече от половината анкетирани българи са решили да купят подаръци на до четирима души. За целта те са заделили между 100 и 250 лева. Това показва проучване на агенция JTN. 20 на сто от нашенците пък са решили да похарчат по-малко от 100 лв. Най-желаните покупки тази година ще са козметика, книги, дрехи и техника. 

Всеки втори анкетиран е категоричен, че новите ограничения са променили плановете му за прекарване по празниците и сега ще ги посрещнат в тесен семеен кръг. Докато едни ще заложат на по-евтини подаръци, то други ще изберат хранителни продукти на промоция. Тези, които не искат да се лишат от скъпата храна пък са избрали почерпката да бъде по-скромна от обикновено. В потребителската кошница ще попаднат месо и риба, плодове, зеленчуци, алкохол и сладки.

70% са заявили, че ще празнуват Коледа само с най-близките, а близо 80% ще посрещнат Нова година вкъщи. Само 4 на сто ще бъдат сами по празниците, заради пандемията. 

От анкетата става ясно, че масово българина не вярва на онлайн търговията. По думите им те прилагали подвеждащи стратегии преди празниците. В топ 3 на стоките, които ще се купуват на място, пък са стоки от първа необходимост, храна, лекарства, добавки, почистващи и дезинфекциращи средства. 64 на сто от анкетираните одобряват противоепидемични мерки, но смятат, че е трябвало да бъдат въведени по-рано. 

Снимка: pixabay

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?