Следвайте ни

Хакери удариха системата за онлайн преброяване още на старта ВИДЕО

viber icon

Официално стартира 18-то национално преброяване на населението на България.

Още в първите часове на преброяването онлайн стана ясно, че има хакерска атака.

"Има хакерска атака в момента, която е причина за ограничаване на част от ресурса, за да бъде преодоляна тази атака", това съобщиха от НСИ.

"Очакваме такива подобни атаки и сме взели мерки. Тази атака е един добър тест за системата за сигурност, която сме изградили. Най-вероятно такива атаки дори не са и злонамерени, а една възможност някой да си покаже възможностите да пребори такива системи", казаха още от НСИ. 

Първата регистрация по преброяването онлайн е осъществена още в първата минута на 7 септември в 00:00 ч. До 7 ч. сутринта са били регистрирани 3571 човека, съобщиха от НСИ по време на откриването на кампанията.

До 17 септември ще приключи онлайн преброяването (това може да стане на адрес: www.census2021.bg), след което от 18 септември до 3 октомври всяко жилище ще бъде посетено от преброители, които ще помогнат на тези, които не са се самопреброили онлайн. Обучените преброители са 27 000 души.

 Очакванията са 70% от населението да се преброи онлайн. 

Въпросникът включва лична информация за човека, образованието и отоплението на домакинството.

Относно глобата от 160 лв. за тези, които не участват в преброяването, от НСИ казаха: „Тези глоби нямат друга цел, освен да мотивират хората, които не са се преброили. И при миналото преброяване имаше глоби. Те ще бъдат прилагани от страна на органите по преброяването – това са общински комисии и централната комисия по преброяването".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

хахахах

хахахах

07.09.2021 | 13:44

Ударили ги ... вероятно става въпрос за некомпетентност. Раздухват датата 7 септември, 0:00 часа за старт на преброяването, и като не са си направили тест доколко ще им издържи машината и тя не издържала ...

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?