71
Следвайте ни

Хакери от САЩ и Русия ударили системата ни за зелени сертификати ГРАФИКИ

viber icon

Засечени са атаки и от Бразилия, Украйна, Индонезия, Великобритания, Тайланд и Китай

Хакери от Русия и САЩ са атакували системата, през която у нас могат да се изтеглят зелените сертификати за ваксинираните или преболедувалите коронавируса. Това става ясно от данни на "Информационно обслужване"  за географското разпределение на вчерашните атаки.

В последните 3 дни „Информационно обслужване“ е успяло да неутрализира над 400 враждебни кампании, съобщават от компанията.

"На моменти зловредният трафик към Националната здравно- информационна система (НЗИС) надхвърли 400 Gbps, което надвишава международната свързаност на държавата. Безпрецедентната атака от типа „отказ от услуга“ (DDoS) към портала https://his.bg/ достигна в пиковите часове между 30 до 80 млн. пакета в секунда, което затрудни достъпа на потребителите. Това е една от най-големите DDoS атаки, правени срещу България. Компанията е осигурила възможно най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата от подобни действия и успешно успя да отблъсне злонамерените атаки. Няма опити за пробив и намеса в системата, и изтичане на данни на потребители", казват още от "Информационно обслужване".

Най-много хакерски атаки е имало от Русия и САЩ, следвани от Бразилия, Украйна, Индонезия, Великобритания, Тайланд и Китай.

За последните три дни: 20, 21 и 22 октомври от системата са изтеглени 318 413 сертификата. За сравнение - от 1 до 19 октомври от системата са свалени 161 255. 

 

От Русия и САЩ атакували системата ни за зелени сертификати


 От "Информационно обслужване" отчитат и общият брой на издадените електронни рецепти досега - 7 315 819. В последния един месец най-много такива са издадени за периода 2 до 8 октомври - общо 353 181. От тях изпълнени са 319 435.

2,1 млн. е общият брой на електронните рецептурни книжки у нас, посочват още от компанията. През сайта пък са обработени над 17 млн. заявки. По данни на "Информационно обслужване" системата се използва ефективно от 8000 лекари и фармацевти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Това са български тролове

Това са български тролове

23.10.2021 | 15:52

Не се заблуждавайте от това, откъде идват атаките.

Отговори
3 2
А това е жестоката истина

А това е жестоката истина

23.10.2021 | 14:33

Чифутите от ФАЩ и Русия никога не се раделяли та да се обединят Интересите им винаги са им били общи Ето и от къде се ражда идеята за Световния комунистически интернационал Нашето чифутче разсипника на България Сергейгей случойно ли си го избраха за Еврогейски лидер на цоциалистите който по кражби лакомия мързел подлост са като еднояйчни близнаци с чифутите Нали бащите и майките на това античовешко създание Куманизма са ония трима чифута Крал Мас Фиркал го Енгелс и сифилистика Ленин

Отговори
2 5
На кривата ракета - космоса и пречи

На кривата ракета - космоса и пречи

23.10.2021 | 13:55

Точно Щатите и Русия дават мило и драго да провалят нашата система?! Щото е най - и по- ? Абе идиоти, от къде ви идват на ум такива плоски измислици? То бива идиотизъм, но то това май е нещо повече....

Отговори
7 5
Нали

Нали

23.10.2021 | 15:12

Щатите не дават, но Русия дава! И то не пет пари а милиони за да дестабилизира България! Много добре знаят, че тези милиони дадени за корумпирани политици като Радев, след това ще се възвърнат многократно! Пример, по времето на Орешарски, пелтекът Стойнев извърши тихомълком, напълно безсмислена транзакция към Росатом и въз основа на тази транзакция се НАЛОЖИ да платим двата реактора! Ако не беше платил, русифилистиците нямаше да могат да ни осъдят на арбитражния съд за платим реакторите! И още колко примери има!

Отговори
7 4
Борис

Борис

23.10.2021 | 13:52

САЩ и Русия да не се съюзиха?

Отговори
6 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?