Следвайте ни

Грипът превзе София! Кога ще падне и Пловдив?

viber icon

Грипът превзе и столицата, но Пловдив още дава отпор на епидемията. От понеделник, 27 януари, до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София.

Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

От днес е обявена грипна епидемия на територията на област Велико Търново.

Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил.

Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия.  

В ДГ "Мир" в с. Дунавци, Видинска област, също не се провеждат занимания днес.

Учебният процес в Пловдив продължава, няма да има грипна ваканция на този етап, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Според последните данни от там  не са отчетена промени  в епидемичната обстановка в Пловдив и областта, а острите респираторни заболявания все още не са толкова много за  сезона.

Това не дава основание  за обявяването на грипна епидемия и на грипна ваканция на този етап. Учениците продължават учебните занятия и през следващата седмица.

В понеделник експертите от РЗИ ще решат какви действия да предприемат в зависимост от епидемичната обстановка през почивните дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?