Следвайте ни

Грешка остави семейство без ток в най-големия студ ВИДЕО

viber icon

Грешка остави семейство без ток в най-студеното време на годината. От ЧЕЗ прекъснали електричеството към апартамент на свой абонат заради новозакупен имот в друго населено място, който пък се оказал незаконно присъединен към електроразпределителната мрежа.

„Дойдоха и ни спряха тока без никакво предупреждение, без бележка”, разказа потърпевшата Десислава Петрова. „Имаме куче и точно преди да го изведа на вечерна разходка токът спря. Чухме шум и видяхме, че едни мъже пипат по таблото. Нямаме задължения”, разказа Ваньо Василев.

Историята се оказва напълно абсурдна. Токът на апартамента бил спрян заради електрозахранването в къща в близкото село Чирен, закупена от жената. „Отидохме в ЧЕЗ да питаме защо са ни спряли тока и от там ни казаха, че имаме задължения в Чирен”, разказа жената. Държаха се грубо”, каза още  Десислава.

От ЧЕЗ отказаха коментар пред камера, но в писмо до NOVA заявиха, че след получаването на жалбата са предприети незабавни действия за възстановяване на електрозахранването на клиента. И се извиниха за допуснатата грешка. Така, няколко часа след прекъсването, хората отново се сдобили с ток.

Как обаче се заплита цялата история ? - Десислава купила в края на октомври стара и отдавна необитавана къща. Около месец след това решава да прехвърли партидата за ток на свое име.

При проверка на място обаче техниците са категорични - имотът е присъединен незаконно. Електромер има, но той не е на ЧЕЗ, а на старото енерго. Пломбиран е и под него още висят пожълтели от времето разписки за ток.

Спират й обаче тока, който така или иначе е текъл по тези жици цели 20 години и я глобяват 1344.00 лева. Сумата е изчислена по формула на Комисията за енергийно и водно регулиране за потребена електроенергия в периода от закупуването на имота в края на октомври до началото на декември, твърдят от ЧЕЗ, защото техниците констатирали, че семейството живее в къщата.

„Идват си само събота и неделя. Тя работи във Враца, детето учи, мъжът й ходи на работа ”, разказа съседката Дарина Евтимова. При така създалата се ситуация явно е въпрос на време и решение дали ЧЕЗ ще заведе дело за дължимата сума или Десислава Петрова ще прибегне към абсурдното доказване на невинност по съдебен път.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тони

Тони

21.01.2021 | 16:56

Абсурдистан на абсурдите! Дамата да ги осъди за незаконно спиране на тока.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай