Следвайте ни

"Градус" и Иван Ангелов съдят Илчовски за милиони

viber icon

“Градус” АД и Иван Ангелов подготвят иск срещу бизнесмена Светослав Илчовски за обезщетение от 10 млн. лв., съобщиха от компанията.Също така от дружеството са сезирали Комисията за финансов надзор за разпространяването на невярна и подвеждаща информация от Илчовски и други лица свъзана с цената на акциите, което е грубо нарушение на еврорегламента за пазарна злоупотреба. Възможният размер на глобата може да достигне 5 милиона лева.

Иван Ангелов - един от основните акционери в "Градус", пък е завел отделно иск срещу Светослав Илчовски за обидни и клеветнически твърдения. Стойността е 300 000 лв. Има и друг иск срещу Илчовски по НПК за опит за опозоряване на името и приписването на престъпления и трети за 5 млн. лв. във връзка с разпространяването на невярна и подвеждаща информация за публичното дружество „Градус“ АД. 

Ангелов е подал два иска и срещу друг бизнесмен - Павел Стоименов - единият за престъпления, а при другия се търси обезщетение от 150 000 лв. От "Градус" посочват, че при всеки нов опит за накърняване на имиджа на компанията ще защитят интересите на своите акционери, клиенти и доставчици с помощта на българския съд.

Делата срещу Илчовски и Стоименов са заради техни изказвания пред комисията за проверка на публичните разходи в последните 10 г., оглавявана в предишния парламент от Мая Манолова. Илчовски тогава заяви, че е бил изнудван и рекетиран от хора, свързани с ГЕРБ. За Иван Ангелов и "Градус" отправи обвинения, че е притискан да продава зърно на занижени цени, разказа, че имало изкуствено завишаване на цените на акциите на "Градус" на фондовата борса, а Ангелов бил подарил златно кюлче на бившия премиер Бойко Борисов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?