Следвайте ни

Говорителят на прокуратурата отговори на Кутев

viber icon

Факт е, че разкриването на престъпления е в правомощията на изпълнителната власт, в МВР по-конкретно. Единични са случаите, в които последните месеци прокуратурата е сезирана за евентуално извършени престъпления. В повечето случаи се самосезира, а не се уведомява по законов ред напоследък. Това коментира пред БНТ говорителят на главния прокурор Сийка Милева за критиките на Антон Кутев за прокуратурата.

Съгласно законодателството всеки, който констатира данни за престъпление трябва да сезира органите, а ние се намираме в предизборна кампания и за пореден път казвам, че няма да допуснем прокуратурата да се въвлича в противоборство между партиите, подчерта Милева.

Прокуратурата ще продължи да работи в пълно съответствие със закона и само в интерес на гражданите. В рамките само на месец ставаме свидетели на втори коментар на господин Кутев за работата на прокуратурата, първият път упрекваше колегите за тяхната активност, сега изглежда обратното, добави Милева, но отбеляза, че това не е същественото.

„Същественото е, че прокуратурата трябва да си взаимодейства с останалите власти”, каза още тя

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Стоичков

Стоичков

04.07.2021 | 14:02

С това "правосъдие" в интерес на гражданите,ще ви отнеме десетилетия да стигнете до съдебен процес на "малкото"оповестени от служебното правителство схеми и далавери,а камо ли някой да бъде осъден.Какво става с Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,Бобокови,Божков,Басилев и т.н. следствени граждани.Накрая да не платим пак всички български граждани сметката от Стразбург.

Отговори
3 2
Ковидчо:

Ковидчо:

04.07.2021 | 13:52

"... и само в интерес на гражданите." На кои граждани по-точно, г-жо Милева - назовете ги поименно, че поне да знаем за кого иде реч?!

Отговори
6 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?