Следвайте ни

Гори екозаводът в Шишманци

viber icon
"Хасковска Марица"

Гори цех в екозавода в Шишманци, съобщават от община Раковски. Пожарът е избухнал към 2 часа тази нощ. Той е в същия цех, който се запали в началото на юни.

Това е седмият пожар от откриването на завода за преработка на твърди битови отпадъци. Според служителите на РС ПБЗН размерите на огъня са по-малки от последния път. Към огнището пътува мобилна лаборатория на РОСВ -гр.Пловдив за измерване на качеството на въздуха в с.Шишманци и околните села.

Припомняме , че кмета на Раковски Павел Гуджеров сформира работна група в края на юли в 9 членен състав от служители на Общинска администрация и служители на РС ПБЗН, която извърши проверка и оглед на място в Завода за преработка на твърди битови отпадъци относно пожара възникнал на 2 юни.Проверката бе продължение на предприетите мерки и последващи действия още докато пожара не беше потушен напълно , за които Гуджеров се ангажира с обещание пред жителите на с.Шишманци за безкомпромисност към институциите и собствениците на цеха.

Проверени бяха всичките 8 сгради в имота, като са установени нарушени в 2 от тях.

Едната е масивна, едноетажна ,стоманобетонна и промишлена сграда с площ от 43429 м2.Тази сграда горя в периода 02.06.2017 год. ÷ 10.06.2017 год. Към момента на пожара е била пълна с пластмасови опаковки и е разположена на територията на Екозавода. При проверката на комисията отново е била претъпкана с полиетиленови и ПВЦ отпадъци.

Другата масивна едноетажна стоманобетонна, промишлена сграда с площ от 24506 м2 не е горяла по време на пожара, но проверката на работната група е констатирала, че е пълна с PVC бутилки с обем достигаш до 6-8 м височина.
още за инцидента тук
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?