Следвайте ни

Гори екозаводът в Шишманци

viber icon
"Хасковска Марица"

Гори цех в екозавода в Шишманци, съобщават от община Раковски. Пожарът е избухнал към 2 часа тази нощ. Той е в същия цех, който се запали в началото на юни.

Това е седмият пожар от откриването на завода за преработка на твърди битови отпадъци. Според служителите на РС ПБЗН размерите на огъня са по-малки от последния път. Към огнището пътува мобилна лаборатория на РОСВ -гр.Пловдив за измерване на качеството на въздуха в с.Шишманци и околните села.

Припомняме , че кмета на Раковски Павел Гуджеров сформира работна група в края на юли в 9 членен състав от служители на Общинска администрация и служители на РС ПБЗН, която извърши проверка и оглед на място в Завода за преработка на твърди битови отпадъци относно пожара възникнал на 2 юни.Проверката бе продължение на предприетите мерки и последващи действия още докато пожара не беше потушен напълно , за които Гуджеров се ангажира с обещание пред жителите на с.Шишманци за безкомпромисност към институциите и собствениците на цеха.

Проверени бяха всичките 8 сгради в имота, като са установени нарушени в 2 от тях.

Едната е масивна, едноетажна ,стоманобетонна и промишлена сграда с площ от 43429 м2.Тази сграда горя в периода 02.06.2017 год. ÷ 10.06.2017 год. Към момента на пожара е била пълна с пластмасови опаковки и е разположена на територията на Екозавода. При проверката на комисията отново е била претъпкана с полиетиленови и ПВЦ отпадъци.

Другата масивна едноетажна стоманобетонна, промишлена сграда с площ от 24506 м2 не е горяла по време на пожара, но проверката на работната група е констатирала, че е пълна с PVC бутилки с обем достигаш до 6-8 м височина.
още за инцидента тук
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?