Следвайте ни

Горанов ще обяснява как е събирал данъците от хазарт

От опозицията вече поискаха оставката на финансовия министър

viber icon

Финансовият министър Владислав Горанов ще участва в петъчния парламентарен контрол, където ще информира депутатите за събирането на дължимите данъци и такси от хазартния бизнес, предаде БГНЕС.

Въпросът към него е отправен от депутата от БСП Румен Гечев, който настоява Горанов да обясни как е организирал контрола по събиране на дължимите към бюджета плащания на данъци и такси от този сектор.

От опозицията вече поискаха оставката на финансовия министър, а причина за това стана ситуацията около Васил Божков, за който държавното обвинение твърди, че е укрил от държавната хазна задължения в размер на 700 млн. лева.Веднага след Горанов на трибуната ще се качи министърът на земеделието Десислава Танева, която ще трябва да даде информация за депутатите за увеличаващите се случаи на ку-треска, както и за причините на масовата смъртност на пчелни семейства в област Плевен.

 

Повишената битова престъпност в Хасковска област ще бъде темата, по която ще отговаря министърът на вътрешните работи Младен Маринов.Оказване на финансова помощ от Министерство на младежта и спорта чрез Българския футболен съюз (БФС) на отборите от трета аматьорска лига – това е въпросът, отправен към спортния министър Красен Кралев.

Последен ще отговаря министърът на околната среда и водите Емил Димитров, към когото има отправени три въпроса. Те са свързани финансовата политика на ръководеното от него ведомство по отношение на инвестиционните проекти, водоподаването към община Шумен, както и с обезвреждане на излезлите от употреба пестициди с изтекъл срок на годност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?