Следвайте ни

Голяма опасност на АМ „Тракия“! Снежно торнадо може да ви убие

viber icon

Снежно торнадо се извива в някои участъци на магистрала Тракия. Там видимостта е нула, предупреди директорът на Областното пътно управление в Бургас инж. Митко Пойрязов.

В момента, в който вятърът достигне ураганна сила, предприемаме действия по затваряне на участъците и освобождаване на платната, каза той.

„Това е едно природно явление, което е свързано с фуниите на Стара планина. Това се получава обикновено, когато вятърът е северен или североизточен. Завихря се и се получава нещо като торнадо, видимостта пада до нула. Това е все едно една да карате автомобил със затворени очи“, обясни инж. Пойрязов.

Преградите в полето спират част от снега и забавят с близо 20 % навяването му по пътното платно, добави той.

"Има два затворени пътни участъка в областта. Това са от Дюлинския проход до отсечката при с. Горица и третокласният път между Изворище и Каблешково", каза още той.

Автомобилният състезател Стоян Апостолов пък предупреди шофьорите, че ако попаднат в т.нар. фуния, където видимостта е нула заради снегонавяването, да не натискат педала за спирачка. Нужно е с отнемане на газта, за да намалим скоростта, добави той.

„В този момент може да има заледен участък отдолу. Не трябва да променяме и траекторията, защото по магистралата си позволяваме да караме по-бързо, а пред и зад нас има автомобили, и може да се предизвика верижна катастрофа“, каза още Апостолов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай