Следвайте ни

Година след местния вот: Гласуваме за Кмет на 2020-а

viber icon

Близо година след местните избори българите отново ще избират кмет, само че този път ще гласуват за традиционния приз Кмет на годината за 2020 г. Така гражданите на всички населени места ще могат да оценят кои градоначалници са се справили най-добре по време на една по-особена година, която минава под знака на COVID-19. Всички те се изправиха пред трудна задача – да запазят общинските финанси, бизнеса и работните места на хората, но и да опазят здравето на населението. Сили ще мерят общо 265 кметове на общини. 

Своя вот българите ще могат да дадат от 15 до 29 октомври включително. Категориите, в които ще се гласува тази година са 8, като една от тях е нова. Тя е насочена към здравната пандемия и носи името „Социални мерки по време на епидемия“. Другите категории са „Кмет на годината“, „Кмет на гражданите“, „Смарт сити“, „Демографска политика и ин витро програми“, „Спорт и младежки политики“, „Градска среда“, „Инвестиции в образователната инфраструктура“. 

Победителите във всяка категория ще са трима - за малка (с население до 20 000 жители), средна  (с население от 20 000 до 50 000 жители) и голяма община (с население над 50 000 жители), според населението в нея. 

Имената на победителите ще станат ясни на 30 октомври 2020 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тъпотии

Тъпотии

11.10.2020 | 18:34

Стандарт навремето правеха такива тъпотии, в които самовлюбени кметове си умираха да спечелят. Парите им не спасиха медията, която че чудеше как да лиже все повече.

Отговори
1 0
Номенация!

Номенация!

11.10.2020 | 18:00

А награда за най-крадлив, най-арогантен и брутално нагъл бивш кмет няма ли да дадат! За откраднати над сто милиона от проекти, строителсто и транспорт и др. трябва да дадат първа награда "затвор до живот и без право да обжалва" с конфискация на цялото имущество на лицето И. Б. Т.!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?