Следвайте ни

Главният секретар на МВР освободен заради полицейското насилие на протестите

viber icon

Полицейското насилие по време на протестите миналото лято е един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от длъжност. Това става ясно от съобщение в секцията за правна информация на сайта на Министерския съвет. 

В него се посочва, че служебният кабинет е предложил на президента Румен Радев да освободи Иванов заради нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.

По време на протестите са били допуснати грешки от организационен и тактически порядък. 

Визират се действията на 2-ри септември, когато напрежението между органите на реда и протестиращите ескалира и са допуснати сблъсъци, при които са пострадали хора с агресивно поведение, но също така и мирно протестиращи граждани и журналисти.

В правителственото решение от петък е посочено, че главният секретар на МВР е пряко отговорен за настъпилите вредни последици. Още в петък вечерта президентът подписа указа за освобождаването на Ивайло Иванов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Валентин ангелов

Валентин ангелов

16.05.2021 | 14:18

Да , това нищожество трябва и да бъде съден.

Отговори
2 10
Браво....

Браво....

16.05.2021 | 14:01

Браво! Така се действа !сега този шеф да мине и на трибунал!съда да каже кой прав кой крив!Ама ако може да го задържат ония гавази да го тръшнат и да му стъпят на врата!!! Брагодарности за бързите действия!!

Отговори
2 11
Киро

Киро

16.05.2021 | 12:43

Това нещастно момченце на снимката трябваше само да си попаде оставката след като знае, че идва ново правителство. Но не би, трябва да се прави на жертва. Много шефове на отдели и зам. министри, от Герб обаче са се изхитрили и са били преместени на друга работа в министерствата, а шеха на Данс накарал вътрешния министър на Тиквата да го пусне в неплатен отпуск до септември. За такива калинки става дума.

Отговори
8 16
Пловдив

Пловдив

16.05.2021 | 12:36

Ще дойде и твоят ред, фатмак злобен и лъжлив. Толкова прост, ограничен, отмъстителен, вреден и гонещ личните си интереси, минавайки през главите и на трупове преЦедент не сме имали!

Отговори
18 11
Фатмак

Фатмак

16.05.2021 | 12:35

Смешници и клоуни - това са сегашните министри. По цял свят полицията е неприкосновена - ако посегнеш на полицай има право да те застреля, но тук не само, че стояха мирно ами и търпяха изстъпленията на платените агитки и групи, които бяха там точно с цел подстрекаване и подбуждане на агресия. Със сигурност е имало много мирно протестиращи, но действията на полицията точно в тези дни бяха меко казано пацифистки. Прецедента трябва да е благодарен на г-н Иванов за толерантноста и безкръвието при което бяха проведени тези протести, защото ако бяха някъде по света, където полицията действа с твърда ръка(както би трябвало да е за да имат все пак хората респект към тази институция) тези протести щяха да са прекратени в зародиш и палячото щеше да маха юмруче само от прозореца на президенството вместо сега да назначава подставени лица, които да рушат държавата в сърцевината и. Но не - сега му е паднало на генерал-фатмака да чегърта и да назначава собствените си калинки. Добре, че народа взе да проглежда и ще го изчегърта и него преди да ни е върнал 30 години назад.

Отговори
22 14
Киро

Киро

16.05.2021 | 12:44

Добре, че народа взе да проглежда и ще го изчегърта и него преди да ни е върнал 30 години назад. Повече от 15 % не може да хванете на следващите избори и отгоре на всичко никой няма да се коалира с Герб. Отивате си окончателно като НДСВ навремето.

Отговори
9 17
До Киро

До Киро

16.05.2021 | 12:59

Кире, Кире заблудени друже - аз не съм изразил политическите си пристрастия, но определено мога да ти кажа, че не съм симпатизант на ГЕРБ, нито на БСП, нито на ДПС. Но и новите "звезди" и шоумени на хоризонта не само, че не предлагат нищо смислено ами напротив - пращат държавата в миманса. Реваншизмът и популизмът са се хванали ръка за ръка и са тръгнали на обиколка из всички структури. Абсолютно съм съгласен, че имаше хора които трябваше да си отидат още преди изборите, но в случая има тотална чистка без значение на качества и свършена работа. Има нужда от генерална промяна в управлението на скъпата ни родина и определено е добре, че ГЕРБ няма да са еднолично на власт, но и президенството е в грешни ръце - там където народа трябва да търси обединение седи един абсолютен некадърник и пионка на олигарси, който на всичко отгоре ще ни забърка и в международен скандал. Да не говорим, че неговите назначения реално поставиха държавната администрация в ръцете на БСП и сега имаме задкулисно социалистическо правителство. Ти за това ли гласува на последните избори? Защото аз не.

Отговори
16 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?