2374
Следвайте ни

Главният прокурор за исканата оставка: Не обсъждам кризисен пиар ВИДЕО

viber icon

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че не е запознат с исканата му оставка от четворната коалиция в управлението. Днес от трибуната на парламента бе прочетена декларация от името на ПП, ДБ, ИТН и БСП.

"Не съм запознат, защото пътувах. Но това, което мога да кажа, е, че днес не е денят, в който да обсъждаме българска политика, още повече кризисен пиар най-вероятно. Важният ден и важното събитие днес е изборът на председател на Върховния касационен съд. Пожелавам успех на Захарова", заяви на влизане във ВКС Гешев. 

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще изслуша и избере единствения кандидат за председател на ВКС в сградата на Националния институт по правосъдие. Единствената кандидатура на Галина Захарова вече бе одобрена от Пленума на ВКС, който единодушно изрази становище за наличието на качествата на кандидата. Българската адвокатура също подкрепи Захарова.

"Дали днес ще има, или не успешен избор, по-важното е нещо друго - процедурата да протече професионално при спазване изискванията на закона. Сигурен съм, че колегите от Висшия съдебен съвет ще проявим уважение към себе си, към институцията, която представляваме, към колегите магистрати, които представляваме, и няма да позволим опити процедурата да се превърне, както при моя избор, с жълт оттенък. Защото ако не оценяваме сами себе си и съдебната власт, няма да ни уважават и всички други, включително и политиците", допълни главният прокурор. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Оставка

Оставка

14.01.2022 | 19:46

И 7 милиона подписа да съберем, пак ще измисли някоя тъпотия. Изглежда тези пари, които държавата му плащаме са едно нищо за него.

Отговори
0 0
Брей

Брей

14.01.2022 | 10:20

Власта наистина е опияняваща. Тоя като булдог - малко и прилича - е захапал кокала и не пуска

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?