Следвайте ни

Главният прокурор: Божков е най-богатият и опасен българин

viber icon

"Вчера чух, че има подкрепа от политическите сили, но за мен това не означава нищо. Независимо, че сме обвинявани, че правим "политическо убийство" – както казва опозицията.

 

Те трябва да свършат политическата част от тази задача – да променят законодателството, ако трябва и Конституцията, за да дадат възможност за Прокуратурата да си свърши работата", това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод вчерашната информация, че е възложил на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация.

"Активите от приватизацията бяха или нарязани на скрап или бяха обезкостени. Политиците също трябва да поемат своята отговорност", категоричен бе главният прокурор.

Гешев бе попитан как ще коментира информацията, че Васил Божков е търсил подкрепа от руски граждани.

"Това е деликатна тема, която не желая да коментирам, Ако бях на негово място, включително и на други олигарски, щях да направя нещо подобно и нещо, с което да се защита.

И го разбирам! Но ние трябва да спазваме правилата в тази държава. Тези хора разполагат с много пари и залогът за тях е много сериозен.

Божков е най-богатият и най-опасен български гражданин. Ние ще направим така, че да го върнем в България.

Време е нещата да си дойдат на местата. Един човек казваше, че "преди да се оправят нещата, то трябва много да се объркат". Е, ние доста разбъркахме нещата", заяви Гешев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?