Следвайте ни

Окончателно: Лотарията става държавна

viber icon

Лотарията вече става само държавна! Поправките в Закона за хазарта бяха приети току-що в парламента на второ четене с голямо мнозинство.

Още в началото на днешното заседание в Народното събрание вносителите настояха законът да влезе в пленарна зала за второ четене. С гласовете на ГЕРБ и Патриотите предложението беше прието само за 21 минути. БСП, ДПС и Воля бяха против. 

На практика лицензите на частните лотарии на Василр Божков се отнемат с влизането в сила на промените в закона, а игрите на щастието ще се организират вече само от Държавния спортен тотализатор. 

С гласуваните промени се предвижда от деня на влизането в сила на този закон лицензите за организиране на лотарийни игри/изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности/, издадени на организатори, различни от държавното тото, да се прекратяват като съответните удостоверения се обезсилват, пише в гласуваните поправки.

От деня на влизането в сила на закона се преустановява разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от БСТ.

Отпадна текста, който предвиждаше банкови гаранции за печалбите от продадените талончета.

Забранява се организирането на хазартни игри вече и в сградите в режим на етажна собственост без решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост.

 Парламентът не прие предложението на левицата за забрана на всякаква реклама на хазартни игри.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Георги

07.02.2020 | 18:07

Край......бабите с 250 - 300 лева няма къде да си харчат пенсиите.

Отговори
0 0

Приятел

07.02.2020 | 18:04

Енергото и то да е държавно

Отговори
3 0

4000

07.02.2020 | 14:36

Искам всичко да е като едно време - да няма частно нищо , защото частника гледа само да граби от народа , за да забогатява на негов гръб !

Отговори
3 0

Коронавирус

07.02.2020 | 12:27

А знаете ли че по времето на Хитлер и зарчетата са били изети от магазините.

Отговори
3 2

Янко

07.02.2020 | 10:52

БСП, ДПС и Воля бяха против. - защо бе? Защото сте опозиция и трябва винаги да сте против, или защото вашите бизнесменчета вече няма да има от къде да цокат!

Отговори
11 1

Vankata

07.02.2020 | 10:22

Защо електроенергията и телекомуникациите не станат държавни? ЗАЩО?

Отговори
24 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?