Следвайте ни

Гласуват оставката като депутат на ключова фигура от ГЕРБ

viber icon

Депутатите ще гласуват оставката на Валентин Николов като народен представител. 

Той беше председател на парламентарната енергийна комисия, но се отказва от депутатското си място, за да участва в конкурса за ново ръководство на Българския енергиен холдинг.  

Николов вече е бил председател на бордовете на енергийния холдинг, на Националната електрическа компания и на АЕЦ "Козлодуй". 

Бил е и изпълнителен директор на атомната електроцентрала и заместник-министър на енергетиката.

В програмата на депутатите предстои решение за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията. Предстои второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс, второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за гражданското въздухоплаване, второ гласуване на промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за концесиите.

Депутатите ще подложат на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за чистотата на атмосферния въздух, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози.

Предстои да бъде разгледан и Проект на Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2032 и Проект на решение за приемане на програмата и за определяне числеността на въоръжените сили

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай