46
Следвайте ни

Гласуват новия кабинет, Кирил Петков обяви първата си заповед ВИДЕО

Ще бъда пръв между равни, обеща кандидатът за премиер на ПП

viber icon

Днес е важен ден да продължи промяната. Промяната на мисленето, промяна на управлението. Трябва да работим заедно, ако искаме едно по-добро бъдеще за България. Това заяви кандидатът за премиер Кирил Петков на извънредното заседание 

Направихме общо споразумение 4-те партии, за да осъществим промяната. Но заедно трябва да работим и с опозицията, когато говорим за конституционни промени. Трябва да се избегне увеличаването на цената за битовите потребители от 1 януари. Новата стратегия в сферата на енергетиката: ниски цени и диверсификация. Гръцката връзка трябва да стане основен приоритет бързо, каза Петков.

Предлагам Александър Николов за енергиен министър. Трябва да се преборим с ковид кризата, не трябва да чакаме следващият щам да удари икономиката. Трябва да се ваксинираме. Това е единственият път напред, ако не искаме да затваряме децата си вкъщи и да не пълним болниците, подчерта Петков.

8,5 милиарда са си поставили по една ваксина. Всички развити страни, над 70% имат ваксинация, а ние оставаме зад Руанда и Пакистан. Моята първа заповед ще бъде всеки в МС трябва да има зелен сертификат, каза още Петков.

Мотото ще бъде нулева толерантност към всеки изхарчен неправомерно лев. Контролът за националните финанси и еврофондовете ще бъде даден на Асен Василев. Основната цел на МВР е да няма нито един човек над закона. Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото ниво. За вътрешен министър предлагам Бойко Рашков. Всички в управляващата коалиция се обединихме, че Гешев не е постигнал своите задачи като главен прокурор. Какво да кажем когато нашите външни партньори ни показват хората в списъка Магнитски, а нашата прокуратура мълчи. Прокуратурата трябва да бъде реформирана, категоричен е Петков.

България трябва да настигне европейските си партньори, нашият растеж трябва да бъде над 5%, трябва да бъдем център за нови компании, трябва да привлечем инвестиции. Ние сме с най-ниските данъци, но заради корупцията не можем да привлечем добрите производства. За икономиката слагаме двама човека Корнелия Нинова и Даниел Лорер, подчерта Петков.

Време е да си върнем статута на голям производител на храни. Предлагам Иван Иванов за земеделски министър. Крайно време е да свържем Северна и Южна България. Трябва да построим законно АМ Хемус, да изградим нови мостове над Дунав. За тези цели, които бяха обещавани през последните 12 години, но не бяха постигнати, предлагаме Николай Събев и Гроздан Караджов, каза Петков.

Трябва да се борим с нашите партньори в ЕС за върховенство на закона. Силата на дипломацията и решаването на конфликти с мирни средства. Добросъседство с РСМ трябва да бъде огромен ангажимент, затова предлагам Теодора Генчовска за външен министър. Българската отбрана трябва да бъде адекватна, затова предлагам Стефан Янев за министър на отбраната.

Нито едно дете не трябва да бъде оставено зад борда. Знанията трябва да се получават в училищата, а не в частни уроци. Всяко дете трябва да има достъп до спорт. Да се надяваме, че ще имаме по-добри спортни резултати, каза Петков.

България трябва да стане с конкурентното си предимство – една дестинация, 100 изживявания. За министерството на туризма предлагаме Христо Проданов. Ако не се справим с проблема мръсен въздух и вода, няма как да се наслаждаваме на едно от най-големите си богатства – природата. Предлагам Борислав Сандов за МОСВ, заяви Петков.

От днес нататък не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност. Демографската криза е сериозен проблем. Заедно с министъра на труда Георги Гьоков ще работим за постигането на тези цели. Кризата в културата е почти толкова страшна, колкото демографската. Предлагам Атанас Атанасов за министър на културата, поясни Петков.

Нужна е дигитализация, прозрачни обществени поръчки. Двама души ще отговарят за това Калина Константинова и Божидар Божанов, министър на електронното управление. Ако гласувате този състав на този кабинет, обещавам да съм министър-председател на всички българи, каза още Петков.

Аз ще бъда пръв между равни, само отборно можем да постигнем своите цели. Призовавам опозицията следете всяка наша стъпка. Разчитам на вас да бъдете конструктивни и критични към нашите действия, каза още Петков. Вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място, каза още той. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Калуди

Калуди

13.12.2021 | 15:19

Казах вече кои говорят и сик-чо веднага реши да не изпада от категорията. Няма страшно - ние си те знаем колко струваш. Под дъното има още за копаене. Дерзай!

Отговори
3 1
Вие четете ли?

Вие четете ли?

13.12.2021 | 14:42

Цитат - 8,5 милиарда са си поставили по една ваксина. Не знаех,че освен цялото население на Земята плюс 1 милиард и половина кококшки са ваксинирани.Но продължава- , над 70% имат ваксинация, ...Нещо някой разбра ли -колко са ваксинирани уж?

Отговори
11 2
Ще си спомняме за морето в Гърция

Ще си спомняме за морето в Гърция

13.12.2021 | 13:24

Цялата истина беше в доклада на Атанасова. Канадецът ни излъга - направи една камара нови министерства, нови вицепремиери. Ние ще им плащаме заплати, коли, секретарки.

Отговори
21 17
Иво

Иво

13.12.2021 | 13:53

Вас гербавите талибани нищо не ви е излъгал. Споко. Търси си парите от зайчарника в Банкя!!!

Отговори
13 13
Уаау

Уаау

13.12.2021 | 13:57

Вие сте едни плащачи Гербаджииите, да ви се чуди човек

Отговори
9 9
Калуди

Калуди

13.12.2021 | 14:05

Интересното е, че досега освен гръмки приказки и нарушена конституция друго няма насреща. А да - и БСП върната във властта все едно са спечелили изборите. И репресии около изборите от страна на бъдещия вътрешен министър. Докато няма реални положителни резултати това е най-лошото правителство до момента дори сравнено с Виденовото. И това са неоспорими факти. А когато фактите говорят и боговете мълчат. Говорят само глупците.

Отговори
17 6
И още нещо...

И още нещо...

13.12.2021 | 14:39

"Гръцката връзка трябва да стане основен приоритет бързо, каза Петков. " В събота на газовото трасе, което пресича АМ ТРАКИЯ се работеше ударно при положение, че от пролетта нямаше никакво движение. НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА!!!

Отговори
2 3
Сик

Сик

13.12.2021 | 14:58

Какви репресии сънуваш, бе Мунчо ? Че вашите хора от Столипиново не гласуваха за Герб срещу 50 лв. било репресия. Тиква проста гербаджийска.

Отговори
5 6
Сик

Сик

13.12.2021 | 14:59

Тръгнала на цитира тая пача, кото се чука с охраната на НСО. Тиква проста гербаджийска.

Отговори
4 7
Смешнили си Сик ли си

Смешнили си Сик ли си

13.12.2021 | 16:10

Всички цигани гласуваха за Измамниците и за Радев . Това правеше Рашков купуваше гласовете като привикваше лидерите им.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?