Следвайте ни

Гешев: Ще разплетем мрежата от зависимости между бизнес и политика

viber icon

"Мрежата от зависимости между едър бизнес и политически зависимости на всички нива  е много заплетена, но ние сме твърдо решени да я разплетем, компромис няма да има за никого. След като може да бъде разпитан министър-председателят, след като може да бъде задържан под стража действащ министър, не виждам защо да не бъде разпитан секретарят на президента." Това каза главният прокурор Иван Гешев, който е в Сандански заради мащабна акция срещу наркоразпространението, пише "24 часа".

Гешев каза, че няма да коментира политически изказвания и допълни: "Доколкото си спомням, президентът призова да се разследва корупцията и търговията с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромис. Сега нека той да отговаря, поличитии не коментирам",  допълни Гешев. Увери, че прокуратурата работи безкомпромисно и не се интересува кой политик каква длъжност заема. "Наясно сме с последствията, политическите атаки, на които ще бъде подложена прокуратурата, с медийните атаки, с личностните атаки. Ние влизаме в битка и съм твърдо решен да я спечелим", категоричен бе главният прокурор. 

Гешев: Ще разплетем мрежата от зависимости между едър бизнес и политика

"Аз съм висш административен ръководител на прокуратурата. Набелязвам целите, аз не взимам решение по съответни въпроси. Дали секретарят на президента ще бъде привлечен като обвиняем решават наблюдаващите прокурори", каза заяви главният прокурор Иван Гешев в Сандански, на журналистически въпрос дали президентският секретар Пламен Узунов от свидетел ще стане обвиняем.

"Никой няма право да се намесва в съдебни дела. Това е едната страна на въпроса. Другата страна е - кадрови и морален аспект. За проблемите, които касаят прокуратурата, аз взимам мерки. Както виждате за прокурора на Русе се извършва цялостна проверка на дейността му за 3 години назад", коментира Гешев разпространените от държавното обвинение чатове между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен Узунов.

Гешев е категоричен, че "проблемите на другите институции не са мои проблеми". Президентът, министър-председателят, са политически ангажирани лица, а прокурорите не са, затова той отказа да коментира техни изявления. "Докато аз съм главен прокурор, няма да има изключение при разследванията - дали е министър-председател, служител, ром или циганин, подходът към всеки ще е еднакъв. Политическите последствия са проблем на политиците. Ако имат проблем, да внимават с кадровите решения", апелира Иван Гешев.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Ковидчо:

Ковидчо:

23.06.2020 | 16:07

Ама да не пропуснете някого?!

Отговори
0 0
Добре дошъл в Пловдив, Гешев

Добре дошъл в Пловдив, Гешев

23.06.2020 | 14:48

Гешев, ела в Пловдив и от далаверите на мамин тотьо ще ти порасне коса.

Отговори
5 1
Много обичаме думичката ЩЕ.......

Много обичаме думичката ЩЕ.......

23.06.2020 | 14:45

Първо разплети октопода на тотев или там още има чадър, а Гешев.

Отговори
3 0
Румен Радев

Румен Радев

23.06.2020 | 13:37

Той Гешев, да ходи да разследва корупциата при другите. Мен и моити хора да не на бара!

Отговори
5 1
Петроф

Петроф

23.06.2020 | 13:13

Празни приказки за наивници.Между другото да попитам какво става с апартаментите,терасите ,ало Ванчо ,Мишо бирата ,аудио рециталите на Борисов,подвизите на Горанов и Мента(Менда),както и пачките в спалнята на премиера наш слънце(боже прости ми) за любопитството.

Отговори
3 5
Нима си вярваш

Нима си вярваш

23.06.2020 | 13:36

Нима си вярваш?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?