2374
Следвайте ни

Гешев се срещна с генералния секретар на Международната асоциация на прокурорите

viber icon

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с Хан Мораал – генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите.

Той беше на посещение в София по повод организираната от Прокуратурата конференция „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“. В работната среща участваха и заместник-главните прокурори Красимира Филипова и Даниела Машева, както и завеждащият отдел „Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.

В хода на разговора е обсъдена работата на Прокуратурата и предизвикателствата пред работещите в нея, както и необходимостта от опазване независимостта на магистратите с цел гарантиране обективността и върховенството на правото, предаде NOVA.

Акцент в разговорите е била и готовността на Международната асоциация на прокурорите за активен диалог и сътрудничество с Прокуратурата на България по линия на запазване на интегритета, гарантиране спазването на човешките права и осигуряване на необходимите условия за независимо изпълнение на професионалните задължения на прокурорите в страната.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гешеф, приятелю

Гешеф, приятелю

10.12.2021 | 12:07

Ако искаш да те запомним с едно добро нещо - заеми се с лицето Иван т. известен още като Мамения.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?