Следвайте ни

Гешев: Само мафията печели от ликвидирането на Бюрото за защита ВИДЕО

viber icon

Не успях да катастрофирам, бързайки насам, звъннаха ми половин час преди дебата, заяви главният прокурор в парламента

Главният прокурор Иван Гешев дойде в парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси, за да представи доклад за дейността на Бюрото за защита, съобщи БТА.

"Надявам се, че следващия път няма да ме поканят половин час преди дебата. Не успях да катастрофирам, бързайки насам. Помолих да ме уведомят своевременно от прокуратурата, ако има важни въпроси. Звъннаха ми сутринта в 9 часа". Това заяви пред журналисти главният прокурор.

Пред медиите главният прокурор каза, че днес сутринта е получил покана да се яви, за да представи доклада. Според него подготвяното от народните представители връщане на Бюрото от прокуратурата в Министерството на правосъдието ще доведе до "проблеми в борбата с престъпността". По думите му се готви унищожаване на Бюрото и професионалния му капацитет, ще бъдат застрашени защитавани и охранявани лица, а полза ще имат "мафията и организираната престъпност".

Главният прокурор каза още, че знае, че Бюрото охранява един защитен свидетел по делото срещу обвиняемия и укриващ се в чужбина бизнесмен Васил Божков. За миналата година са били охранявани 20 души, като някои лица са отказали охрана.

"Становището на прокуратурата е, че Бюрото за защита е една ефикасна и ефективна структура и нейното унищожаване, каквито законодателни инициативи виждам в момента, ще доведе само до проблеми с борбата с престъпността. Полза ще имат само мафията и организираната престъпност. Според мен това може да бъде обяснено, ако тези идеи са резултат от предизборната обстановка, в която се намираме от една година, но не може да бъде прието. Не мога да разбера обаче, ако това се дължи на някакво лично отношение към прокуратурата или към главния прокурор", заяви Гешев.

"Надявам се, че ще надделее усещането за държавност, защото цената няма да е за прокуратурата, а за българските граждани. В България имаме дарбата да унищожаваме работещи структури", подчерта главният прокурор.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пламен

Пламен

25.08.2021 | 16:15

Нали това е идеята на ДБ на Христо Иванов и Мая Манолова, те искат да си върнат Васил Божков в България. Гарантирам Ви, че ако Мая Манолова и компания влезнат във власта Васил Божков, ще се завърне в България на бял кон.

Отговори
13 4
Иван Ал 11г

Иван Ал 11г

25.08.2021 | 16:03

Дигаи нож Бока 11г.,

Отговори
1 1
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

25.08.2021 | 15:28

САМО ЧЕ ТИ СИ ИБРИК НА МАФИЯТА

Отговори
9 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?