Следвайте ни

Гешев: Поръчителите на Слави Ангелов се укриват извън България

viber icon

Поръчителите на побоя над разследващия журналист и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов се укриват в чужбина и имат интерес от дестабилизация на страната. Това разкри главният прокурор Иван Гешев на брифинг в прокуратурата. 

Гешев призна, че има представа кои биха могли да бъдат, но не издаде повече подробности. Става въпрос за хора, които са обект на разследване.

"Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза Гешев.

Тримата задържани за побоя над журналиста Слави Ангелов са спортисти, не са криминално проявени, а у единия е открита "Моята борба" на Хитлер, както и палки и белезници.

Вчера прокуратурата и СДВР  са провели множества действия по разследването. След събраните доказателства са задържани три лица за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов и за държане на високо рискови наркотици, както и участие в престъпно сдружение .„Като обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест за три отделни престъпления за всеки един”, поясни Гешев. 

 През уикенда в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража” на тримата.

"Въпреки извънредното положение колегите от МВР и наблюдаващите прокурори събраха в разумен срок събраха доказателстваза които прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Нашата цел е да бъдат събрани достатъчно обем доказателства, за да издържат в съда. Въпреки извънредното положение за нас това беше приоритетен случай, заяви Гешев.

Главният прокурор отново повтори, че нападението срещу Слави Ангелов е равносилно нападение срещу държавата. Водещата версия за разследващите за атаката е, че тя свързана с журналистическата му работа. От думите на Иван Гешев стана ясно още, че все още се работи в посока изясняване на поръчителите на извършеното нападение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Вероника

Вероника

24.04.2020 | 14:59

Как може биячите да не са криминално проявени, а в същото време с/у тях се води разследване за търговия на наркотици и рекетна дейност?

Отговори
3 0
444

444

24.04.2020 | 18:31

Смешно е някой от изброените в странства да се занимава с някакъв си драскач от слугинажа

Отговори
0 0
Мда

Мда

24.04.2020 | 12:50

С имам представа не се работи, а с доказателства ....

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?