Следвайте ни

Гешев: Божков се е чувствал по-силен от държавата, затова е скрил присъдите си

viber icon

Явно в един момент Васил Божков се е почувствал по-силен от държавата. С тези думи главният прокурор Иван Гешев коментира намерената в офиса на хазартния бос регистрационна бланка за криминалистическа регистрация.

Тя е издадена от органите на МВР още по времето на социализма и от нея става ясно, че срещу младия Божков има две издадени присъди. Едната е за незаконна търговия с валута, а другата е за побой с нанесена телесна повреда. 

"Това е оригинален документ за криминална регистрация преди 1978 година. Защо сега се открива, защото сега съм главен прокурор и защото сега има политическа воля. Това не е справка, а е бланка", заяви Гешев.

"Тя показва, че едно лице е осъдено два пъти. След това този документ се е прибрал като спомен и артефакт. В един момент той е почувствал, че е по-силен от държавата“, допълни още главният прокурор.

Той коментира и намерението в мазето на сградата на "Нове холдинг"  артефакти, обвити в салфетки, във вестници, прибрани в кашони или в кутии за пури

"Ясно е, че ако бяха регистрирани, ако бяха законно придобити, нямаше да се съхраняват по този начин. Хората си защитават това, което са получили и което е откраднато от българската земя. И го правят чрез медиите", заяви още Гешев по повод упреците към прокуратурата от фондация "Тракия", че при изземването на колекцията на хазартния бос безценни експонати може да бъдат повредени.

Гешев коментира и специализирана полицейска операция по линия на противодействието на битовата престъпност, която се провежда в Благоевград. Той съобщи, че има задържани 15 лица. "В сравнение с останалата страна и проверките, които се извършват в другите градове в страната, Благоевград е на много добро ниво. Именно затова прокуратурата работи активно и с кметовете", каза още Гешев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Шевикройка

Шевикройка

20.02.2020 | 14:49

Всичко почваме да мислим, че ти другарю Гешев си над държавата...неспазвайки законите й!!!

Отговори
1 0
Буню

Буню

20.02.2020 | 14:48

То гешефтурата не прави ли същото?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?