Следвайте ни

Гешев: Бобоков призна, че участва в задкулисие

viber icon

"Не съм видял какво е извадил тази сутрин по Би Ти Ви обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими, които могат да излагат различни версии", каза главният прокурор Иван Гешев. Докладвали му обаче за участието в телевизионното студио на бизнесмена. 

"Той е признал, че съществува задкулисие и той участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да купуват медии, политици, партии, за да продължават да крадат безнаказано вече 30 години, а хората да живеят бедно", допълни Гешев.

Той добави, че цяла България знаела кой е г-н Божков, а сега той е канонизиран от медии, свързани с Прокопиев и Донев.

Гешев каза, че всички влезли в затвора твърдят, че са невинни. Уточни все пак, че Бобоков още е обвиняем. 

"Всички престъпници ще кажат, че са невинни и репресирани. Разликата е, че в затворите има предимно социално слаби лица. Не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние", допълни Гешев.

Посочи и още една разлика, че тези роми в затворите не разполагат с финансовия ресурс да плащат на медии, политици, да ходят по студия. Не можели дори да си платят на защитници, а някои други си наемали адвокати, които са защитавали престъпника Брендо, да защитават и тях. 

Все още не е направен пълен анализ на информацията от иззетите мобилни телефони и устройства на Бобокови, в които имало над 260 GB данни. 

Главният прокурор каза, че не е запознат дали има пуснати скрийншотове между Бобоков и Румен Радев, но ако имало такива, означавало, че бизнесменът е излъгал по Би Ти Ви, че няма комуникация с президента.

"Ако е комуникирал с президента, ако е комуникирал с премиера, трябва да се прецени какво съдържат разговорите и дали е състав на престъпление". Гешев обясни, че за година и половина е натрупал много знания за обвързаността на богати хора, олигарси, медии и политици.

"Докато не се прекъсне връзката, няма да живеем добре. Ще продължаваме да сме с най-ниски пенсии и най-бедната страна в Европа. Ако искате, канонизирайте Божков, Цветан Василев, Бобоков, Арабаджиеви, Миню Стайков. Те крадат парите на българските граждани. След като на някого му харесва, нека ги канонизира. Но го прави не защото ги харесва, а защото те си плащат", допълни Гешев.

По повод заплахите срещу журналиста от БНТ Иво Никодимов главният прокурор каза: "Абсурд. Невъзможно е анархо-либералната общност, подсъдими и обвиняеми да заплашват журналисти. Само прокуратурата върши такива лоши неща. Разбира се, това е шега", уточни той и допълни, че ако има данни за някакво престъпление, прокурорите ще преценят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Пак лъжат

Пак лъжат

02.07.2020 | 20:29

В "Кръстникът" какво казва Майкъл Корлеоне::Най-големите престъпници са политиците". А когато "баш баканът" на РБ е доказан престъпник и политик по днешната си битност, е под чадъра на каскета, какво да очакваме? Да крадат, да ни мачкат, да погазват и отнемат правата ни. И "Осемте джуджета" е олицетворение на цялото престъпно управление. И нищо такова не е "признавал" Бобоков.

Отговори
2 1
Азито

Азито

02.07.2020 | 17:49

Нищо такова не е казвал Бобоков. А всички знаем кои са задкулисието- Кой, соколи, каскети, тикви, бат Салита, мозъци, пачки, кюлчета, банки, вецове, притискани бизнеси... Ама пренавиват нещата и да не стане беля, че здраво ни писна.

Отговори
4 1
Лимбо

Лимбо

02.07.2020 | 16:44

Верно бе друзя - като едно време да му запушим устата и проблема е решен.Имаме голям опит в туй направление.

Отговори
2 0
Адвокат

Адвокат

02.07.2020 | 16:37

""...Божков, Цветан Василев, Бобоков, Арабаджиеви, Миню Стайков. Те крадат парите на българските граждани..." - надявам се да има доказателства за това - че Бобоков краде парите на българските граждани, защото иначе си е написано дело за клевета...

Отговори
2 2
Импийчмънт на Румен Радев

Импийчмънт на Румен Радев

02.07.2020 | 15:21

На каскета няма да му се затвори устата, но Румен Радев е пътник! Въпрос на време е да намерят някоя ключова думичка в кореспонденцията му с отявлени престъпници. Самият факт, че е прокаран от руските служби го прави негоден за президент. Той просто е изнудван с нещо за да води антибългарска политика.

Отговори
4 5
фактолог

фактолог

02.07.2020 | 16:39

"...Самият факт, че е прокаран от руските служби..." Дай ги тези факти, че ни стана интересно! Или само си плямпаме ей така...

Отговори
3 1
Резон

Резон

02.07.2020 | 20:13

Има косми между пръстите на краката

Отговори
2 0
до фактолог

до фактолог

02.07.2020 | 20:31

А Рашетников говори ли ви нещо, Или главата ви е достатъчно дълбоко в задника, за да не видите фактите, че Радев е руски агент?

Отговори
1 2
Батко

Батко

02.07.2020 | 13:00

Няма ли кой да затвори лайняната уста на тоя каскет най-после. Бахти наглеца!

Отговори
8 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?