Следвайте ни

Гешев: Адвокати на обвиняеми олигарси искат промени в конституцията

viber icon

"Наглост е адвокати на подсъдими и обвиняеми олигарси да предлагат промени в конституцията за прокуратурата, това е все едно прокуратурата да иска промени в Закона за адвокатурата". Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Ихтиман, където се провежда поредната акция срещу битовата престъпност.

Според обвинител №1 точно подсъдими и обвиняеми олигарси искат слаба и неработеща прокуратура. 

Повод за гнева му са започналите консултации на президента за промени в Конституцията, които касаят мястото и ролята на прокуратурата.

"Има една гранична линия. От едната страна са интересите на хората, от другата са на престъпниците и олигарсите. Политиците трябва да изберат на чия страна ще застанат", каза главният прокурор.

Той поясни, че не знае каква е целта на събеседванията в президенството за промяна на конституцията, но посочи, че за разлика от адвокатурата, никой не е искал становище от прокуратурата. 

Гешев коментира и ситуацията с хазартния бос Васил Божков, който беше задържан в ОАЕ, но след това излезе от местния арест.

"Двама прокурори от ВКП говориха с колегите си от ОАЕ на високо равнище. Държавата свърши всичко, което трябваше по случая с Васил Божков, сега топката е в ОАЕ. Да му се молим да се върне ли", заяви още Гешев. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?