Следвайте ни

Герой на деня! Борисов гласи важен пост за ген. Мутафчийски

viber icon

Премиерът Бойко Борисов обмислял да назначи шефа на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски за здравен министър, съобщава Lupa.bg. Генералът, който оглавявя Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, спечелил доверието на министър-председателя с адекватното си и обрано поведение в кризисната ситуация.

Главоломно нарастващата популярност на ген. Мутафчийски, който през последните две седмици не слиза от телевизионния екран, била отлична възможност за премиера да тушира поне за известно време безбройните проблеми в здравеопазването. Особено сега, когато градусите след драмата със сестрите и върлуващата зараза се нажежиха до червено.

Въпреки огромните надежди, които Борисов възложи на Кирил Ананиев, за всички е очевидно, че настоящият здравен министър не се справя и не може да овладее процесите в здравната ни система – напрежението сред медицинските сестри ескалира заради ниските заплати, все повече лекари напускат работа, подават се масови оставки на цели медицински екипи и т.н.

Проф. Венцислав Мутафчийски обаче бил идеален за този пост, защото умеел да вдъхва доверие и имал авторитет в медицинските среди. Нещо повече - в ГЕРБ вече се замисляли дали да не го издигнат и за кандидат-президент. Повечето от лицата в партията били компрометирани, а за тази битка имали нужда от силна фигура. Фактът, че Мутафчийски също е генерал, какъвто е и настоящият президент, още повече накланял везните в тази посока.

Коментари (5)

Бабичка

15.03.2020 | 18:35

Тоя пишман-зелен чорап да не е в първа младост, че е толкова сигурен , че саде баби и дядовци щели да умират от Коронота !!!

Отговори
1 2

irinka

15.03.2020 | 15:08

Ай хаирлия, след здравеопазването да имаме и генерал "За нищо не питайте" и за външната политика.

Отговори
1 2

Хасан

15.03.2020 | 13:07

Престъпните управници толкова са си повярвали че тъпата циганска нация се е надупила и поема яко

Отговори
4 7

Хасан

15.03.2020 | 13:03

Тоя чичо фестър ген. Умрял у*й толкова си е повярвал. От гъзъ му да не излиза и на тиквата борисов и цялата престъпна управническа сган

Отговори
1 11

Ефрейтор

15.03.2020 | 12:45

Те са едни генерали двамата...

Отговори
5 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?