Следвайте ни

ГЕРБ започва да работи по промени в Изборния кодекс

Работна група ще се постарае в рамките на три месеца да анализира резултатите от изминалите вотове, обясни Даниела Дариткова

viber icon

На председателски съвет постигнахме съгласие за работна група от всички политически сили за изготвяне на промени в Изборния кодекс. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на брифинг в Народното събрание.

"В първия ден на новата пленарна сесия заявихме, че ще търсим съгласие по две основни теми, които касаят демократичния процес в България. Едната от тях е изборното законодателство. На председателски съвет постигнахме такова съгласие да се направи работна група с представители на всички политически сили, които са избрани в това Народно събрание", каза Дариткова.

"Тази работна група ще се постарае в рамките на три месеца да анализира резултатите от изминалите избори. Да намери точки, по които можем да намерим максимален политически консенсус и да излъчим в края на работата на тази работна група законопроект за изменение на Изборния кодекс, който да отговаря на очакванията на българските граждани", обясни тя.

На очакванията им изборният процес да бъде максимално прозрачен и да гарантираме сигурност, че всеки даден глас за избор на парламент или всеки друг избор, ще бъде коректно отчетен, ще се даде достатъчна легитимност на избора и по този начин разчитаме да повишим доверието в изборите, доверието в политическата система. Резултат, който очакваме е накрая да се получи избор, който да бъде максимално легитимен", заяви още д-р Дариткова.

"Всички резултати ще бъдат оповестени. Благодаря на колегите за тяхното отговорно политическо поведение", посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Източник: Блиц

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?