Следвайте ни

ГЕРБ за доклада на ЕК: Отчита се сериозен напредък в борбата с корупцията ВИДЕО

viber icon

Представители на ГЕРБ дават брифинг в централата на партията. Поводът за него е докладът на ЕК за състоянието на върховенството на закона у нас.

На него присъстват председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, депутатът Десислава Атанасова и евродепутатът Емил Радев.

Даниела Дариткова коментира,  че правителството потвърждава поетия ангажимент да гарантира върховенството на правото и закона и участва активно в диалога за него.

Според Десислава Атанасова ЕК акцентира, че има добро сътрудничеството между държавата, правителството и народното събрание. 

"България е една от страните, които приемат адекватни мерки за изпълнение на препоръките, които се правят постоянно като мониториг", каза още тя. "Повдигнати са обвинения на действащи политици, министри и зам.-министри. Отбелязва се, че КПКОНПИ действа добре", добави Атанасова.

Евродепутатът Емил Радев отбеляза, че най-после ЕК дава доклад за върховенството на закона за всяка държава-членка. "Да, може би след днешното представяне на тези доклади, много от държавите-членки няма да са доволни. Но докладът е обективен, докладът за България е положителен, но има елементи, които показват някои недостатъци на системите, но и начините, по които те могат да се коригират", заяви той.

Емил Радев посочи и положителната оценка на ЕК за работата на главния прокурор и ползотворното сътрудничество с международните правови институции. "В контекста за сътрудничество с ЕК са разработени и промени в конституцията на България, които се стиковат с Венецианската комисия и ГРЕКО", посочи той.

Радев изтъкна, че ЕК отбелязва и факта, че България гарантира правата и свободите на свободното слово. Има критика обаче, че не всички медии са с ясни собственици като препоръката е този факт да се изчисти и да станат ясни кои са те.

"Оценката за България е положителна и ние трябва да следваме рамката на ЕК за върховенството на закона", подчерта Емил Радев.

Той отбеляза, че страната ни много съвестно изпълнява всички свои ангажименти пред ЕК, Венецианската комисия и ГРЕКО, за да подчертае своите високи стандарти по отношение на върховенството на закона.

Даниела Дариткова отбеляза на свой ред, че докладът на ЕК "не е за политическа употреба" и че "ГЕРБ е единствената политическа партия, която не притежава своя медия".

Емил Радев заяви в заключение, че и след доклада ще продължим сътрудничеството с ЕК като я запознаваме със случващото се по посочените точки в него.

Очаквайте подробности

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

няма такъв цирк

няма такъв цирк

30.09.2020 | 20:02

Простите гербаджийски пyтки казват, че мафията се бори успешно с корупцията.

Отговори
5 5
Ковидчо:

Ковидчо:

30.09.2020 | 20:00

Тези д*били вярно са имунизирани срещу срам! И с лай*а да ги замеряш, пак ще викат, че ги обсипваш с цветя...

Отговори
5 5
Срамота!

Срамота!

30.09.2020 | 18:34

Тъкъв гьонсурат и на черното бяло, могат да говорят само едни самозабравилисе и оядени, гниди, паразитиращи вече 20г на гърба на българския народ! Тези кьорави ли са,глухи ли са, прости ли са за да не разберат, чуят и ведят че хората не ги искат повече!

Отговори
6 5
Марица,

Марица,

30.09.2020 | 17:38

колко пари взехте за тая статия ?

Отговори
6 6
Моля

Моля

30.09.2020 | 17:23

Искам да знам тези на какви наркотици са

Отговори
6 7
НСО

НСО

30.09.2020 | 20:04

Тези са на спeрма, крадливият им вожд е на наркотици.

Отговори
4 5
бгн

бгн

30.09.2020 | 17:21

Десет години само едно и също.Какво направиха или ще направят ГЕРБ за да има върховенство на закона?Какво само ми говорят глупости.Или правете реформа в правосъдната система или се махайте.

Отговори
8 7
15 години, стига!

15 години, стига!

30.09.2020 | 16:40

Само като им видиш тарикатските, първични мутри и става ясно, че всичко е боза.

Отговори
10 7
ЕВРО съд

ЕВРО съд

30.09.2020 | 16:38

Съдебно решение не се КОМЕНТИРА бре Герберунгели От всекаде сте се осрали Чакаме и другата ви присъда на 06 10 Па коментирайте Лукашенко ряпа да яде Вие го биете по тъпотия БКП на нищо не ви научи

Отговори
10 8
Батко

Батко

30.09.2020 | 16:35

Ахахаха, оправдават се като малки деца! Абе ЕК ви навря в кучи пута, а вие се оправдавате!

Отговори
10 7
Нали

Нали

30.09.2020 | 18:08

Абе селски, нали щеше да разбиваш глави с бухалка? Май санитарите пак те усмириха по бързата процедура!

Отговори
5 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?