Следвайте ни

ГЕРБ-СДС блокираха работата на две комисии, напуснаха едната и не се явиха на другата

viber icon

ГЕРБ-СДС напуснаха заседанието на комисията по бюджет, която разглежда актуализацията на бюджета на НЗОК и ДОО между първо и второ четене.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев коментира, че няма да се включат, тъй като са получили доклада за бюджетите преди два часа.

Това са два много важни закона. За два часа едва ли може да се запознаем с всички варианти, които са ни предоставени", каза той и подчерта, че всяка партия има свое предложение.

"Това, което те предлагат с изменението на коефициента, на максималната пенсия означава, че това ще действа оттук занапред", подчерта той. 

Според него, тяхното предложение е много по-разумно и правилно, защото е до края на финансовата година и след като са направили необходимите разчети.

"Нашето предложение не е по-лошо от тяхното за пенсионерите, тъй като осигурява по-голям ресурс от това, което те предлагат в дългосрочен план, а ние за останалите 3 месеца до края на годината", коментира Ананиев.

Той каза, че днес няма да се върнат в зала, но увери, че през почивните дни ще се запознаят с всички предложения и във вторник, на извънредното заседание в парламента, ще направят дебата. 

Заради липса на кворум беше провалено и заседанието на парламентарната правна комисия, на което трябваше да се разгледа предложението на "Демократична България" за закриване на специализираните съд и прокуратура.

"Комисията няма кворум – липсват депутатите от ГЕРБ, ДПС и частично от БСП. Заради това не може да се проведе заседание и то няма как да бъде открито", каза председателят на комисията Андрей Михайлов от "Има такъв народ".

Изненадващо и напълно доброволно, без да е викан, на проваленото заседание се появи главният прокурор Иван Гешев. Оказа се, че искал да отправи предупреждение - текстове за закриване на спецправосъдието щели доведат до юридическа катастрофа. По думите му, ако бъдат закрити спецсъдът и прокуратурата, ще се върне престъпността от 90-те години.

По думите му промените са "закони, писани на коляно" и, за да се синхронизира всичко, ще трябват промени в още 20-30 закона.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

bgn

bgn

03.09.2021 | 17:15

Ще блокират,защото иначе отиват в затвора.Ако бяхме нормална държава с нормално правосъдие половината гербаджийски министри вече щяха да са в затвора.

Отговори
3 3
Пълни

Пълни

03.09.2021 | 16:47

БОК-ЛУ-ЦИ!

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?