49
Следвайте ни

ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 000 лева

viber icon

ПП ГЕРБ внесе в Софийски градски съд искова молба за 100 000 лв. срещу Бойко Рашков във връзка с изявленията му за парите от магистрала „Хемус“, съобщи Нова телевизия.

"Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на упралението им". Това заяви в началото на януари вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото "Хемус". 

"Нямам никакви притеснения да се явява в Прокуратурата и да кажа, каквото знам – а именно, че не всички пари от средствата за отделни лотове са отивали за самото строителство", заяви Рашков. И добави, че е работа на органите на досъдебното производство да докажат докрай какво точно се е случвало.

"Данните, с които се разполага, са от 2018 - 2019 г. до началото на миналата година. Говорим за лот 5, с който Прокуратурата главно се занимава, но не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на проверка в друга наша служба, приключени са и са изпратени на Прокуратурата със становище да започне досъдебно производство. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то", поясни Рашков.

"За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!". Това посочиха още тогава в писмена позиция ПП ГЕРБ.

"Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев", заявиха от ГЕРБ. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Бай Васил

Бай Васил

14.01.2022 | 16:09

Ехоо Марица чуваме ли се? Вашите журналисти ходили ли са на главната тази седмица. Нека да отидат и да видят фалитите. Вече затвори Елитис и Паоло Ботичели а Вие спите.Нещо да сте забелязали или не?

Отговори
3 2
гербави бо клуци

гербави бо клуци

14.01.2022 | 13:25

Ще осъдят Рашков на куково лято!!! Но ние, народът, ще съдим и ще осъдим мутрата бойко методиев борисов,гербавите негодници и крадци и т ъпия ма лоумник иван гешев, гл.прокурор /с извинение/ за 100 милиарда лева, толкова, колкото откраднаха за 12 години на власт. И диоти нещастни

Отговори
4 4
ВИЛАТА

ВИЛАТА

14.01.2022 | 14:31

ЕХАА, КАК ГИ ИЗЧИСЛИХТЕ ДО СТОТИНКА КОЛКО Е ОТКРАДНАЛ БОЙКО. сИГУРНО СТЕ БИЛИ ТАМ А?

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?