Следвайте ни

ГЕРБ: Разпитвали директори на училища и градини за кого са гласували

viber icon

Директори на детски градини и училища са привиквани на разпит, за да кажат за кого са гласували и дали са правили агитация за определена партия. Това съобщиха от ГЕРБ на брифинг в Народното събрание (НС), като отправиха обвинение към Бойко Рашков. 

„Получавам десетки сигнали от притеснени хора от района, които и в момента са подложени на политическа репресия от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, независимо, че изборите приключиха. Днес ми сигнализираха директори на училища и детски градини за това, че са привиквани в полицейски управления да дават обяснения за кого са гласували и дали са агитирали да се гласува за определена политическа партия. Извинявайте, но къде е тайната на вота? Хората се страхуват. В София област има 97 директори на училища и 73 на детски градини. Всички те ли ще бъдат привиквани, за да дават обяснения?”, попита областният координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова.

И допълни, че било е изпратено разпореждане от Областна дирекция на МВР София област до РПУ-тата да бъдат привиква и за обяснения директори и учители. 

„Става въпрос за български учители, а не някакви купувачи на гласове. Повтарям, това са учители, а не престъпници. Не знам кой от вас би си представил как директорка на детска градина организира купуване на гласове.

Това може да се роди само в главата на човек като Бойко Рашков. Човек, който се държи като социалистически милиционер, който следи, слухти и търси анонимни доносници, с които да преследва български преподаватели. Това не се случва само в София-област. Би било добре час по-скоро началникът му Румен Радев да го озапти и изолира, където той да не разиграва лудостите си на гърба на едни обикновени български граждани", каза Тома Биков.

Сигнали от учители има от Самоков, Ихтиман и Костинброд. Става въпрос за около 25 преподавателя, уточниха от ГЕРБ.

„Никой не го е страх от човек, станал случайно министър на вътрешните работи", категоричен е Биков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Даа

Даа

30.07.2021 | 06:38

И правилно.

Отговори
0 0
Ко шъ ми хвалите чифути и куманисти

Ко шъ ми хвалите чифути и куманисти

29.07.2021 | 22:30

Ами и Кирчо оня другия и третия са куманистически и най вече чифутски купелдаци и виреят даже на песачливите Голански възвешения на въпреки Всички природни дадености но обилно поливани с Хамерикански чифутски долари ама и тва ще свърши

Отговори
0 1
Истината е че

Истината е че

29.07.2021 | 19:48

Мата Хари разказа играта на Боче, а тия небивалици си ги дрънкайте на партийните събрания!

Отговори
3 2
Стоев П.

Стоев П.

29.07.2021 | 18:23

И ще ги уволняват ли, ако не са уцелили в 10-та!?

Отговори
3 2
* *

* *

29.07.2021 | 17:10

Бургаската кypва биков навремето беше набързо напазарувана от крадецът Тиквата

Отговори
8 3
Маламова

Маламова

29.07.2021 | 16:49

първо отговорете защо всички директори на училища и детски градини за от ГЕРБи после се жалвайте

Отговори
6 3
намръщенЪ

намръщенЪ

29.07.2021 | 18:43

Няма такова нещо - в ОМГ в продължение на близо десетилетие се редуваха Кирчо и Старибратов. КОЙ ОТ ТЯХ ДВАМАТА Е ГЕРБЕР?

Отговори
3 2
ха-ха

ха-ха

29.07.2021 | 18:57

Кирчо кога и от кои беше? Пак от властващите тогава!

Отговори
4 0
намръщенЪ

намръщенЪ

29.07.2021 | 23:17

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ! При целия си антикомунизъм, не мога да отрека, ЧЕ И ДВАМАТА(Кирчо беше бесепар, какво от това) ВОДЕХА БЕЗУПРЕЧНО, сведенията ми са много вътрешни. Да завършиш ОМГ в Пловдив си бе чест. Сега не зная какво е какви ветрове духат там

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?