Следвайте ни

ГЕРБ: Радев докара на власт нова тройна коалиция, водена от БСП

viber icon

Служебният кабинет вкарва БСП във властта, не през задния, а пред парадния вход.  Поредният пример са назначените нови областни управители. Тази теза развиха на брифинг представители на ГЕРБ, начело с Тома Биков.

Очаквахме служебният премиер Стефан Янев да даде повече информация за новите областни управители, но той не го направи. Затова ние ще я дадем, обяви Биков.

Това служебно правителство е политическо. То е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова", продължи бившият депутат.

Аргументът, че сменят областните управители на ГЕРБ, защото те ще попречат на изборите е невалиден, защото те бяха сменени с тези на БСП. Имаше един лаф - "стани да седна". Не казваме, че това е незаконно, но че трябва да се носи отговорност щом тези назначения са политически. Не знаем защо това правителство не бе сформирано с третия мандат на БСП. Всъщност знаем, но в момента не само че повтаряме злополучния опит от 2014 г., когато БСП и ДПС управляваха без да са спечелили изборите. Притеснени сме за организацията на изборите. Проблемът на тези хора не е с ГЕРБ, а с демокрацията. Те са показали с години, че не могат да спечелят демократични избори. И след като не могат, първият им рефлекс е да посегнат на демократичния избор, коментира Биков. 

Според ГЕРБ голяма част от назначените служебни министри и областни управители са откровено червени кадри.

"Трябва да се каже, че голяма част от министрите и зам.-министрите са с политическа украска, най-вече те са членове и симпатизанти на БСП. Самата социалистическа партия и председателят Корнелия Нинова се афишира само с Янаки Стоилов - министъра на правосъдието и дългогодишен представител на БСП. Но не е само той - Антон Кутев, който отговаряше за медийната политика в БСП, а сега е говорител на Министерски съвет. Бойко Рашков също беше депутат от БСП", посочи Христо Гаджев.

Според него БСП е една от управляващите партии, въпреки че не е спечелила избори.

"От другите министри - Христо Бозуков, министърът на земеделието, е изявен симпатизант на БСП, а по времето на правителството Орешарски беше назначен за председател на Селскостопанската академия. Г-жа Стела Балтова, министърът на туризма, беше заместник шеф на Агенцията по туризма по времето на Тройната коалиция. По-интересно е на второ ниво при заместник-министрите. В кабинета на Министерство на труда и социалната политика двамата заместник-министри Надя Клисурска - острието на БСП в социалната политика и Иван Кръстев, вторият заместник-министър, който беше заместник-министър по времето на правителството Орешарски и кандидат за евродепутат на БСП и изявен активист на социалистическата партия", посочи още Гаджев и добави, че това не било пълният списък, защото не искал да влиза в детайли за съветниците и за началниците на кабинети.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

БИКОВборец:

БИКОВборец:

01.06.2021 | 16:01

Много ме кефи като реве на умряло тоя политически проститут Биков!

Отговори
1 2
бгн

бгн

01.06.2021 | 15:00

Това временно правителство е най-доброто, което сме имали! Все едно е дошло някакво некорумпирано правителство от Европа и е почнало да мете помията!

Отговори
3 5
Герб, чекмаджета, вратички

Герб, чекмаджета, вратички

01.06.2021 | 14:20

Пътя, чантата и за ляб!

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?