Следвайте ни

ГЕРБ към президента: Партиите на протеста се сплотиха под вашия юмрук

viber icon

"Множат се предизвикателствата и пред парламента, и пред политическите партии за намиране формула, която да гарантира конструирането на устойчиво парламентарно мнозинство, което да излъчи управление на страната в рамките на редовен кабинет", каза президентът Румен Радев в началото на разговора си с представителите на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, Десислава Атанасова и Радомир Чолаков.

„Това е вторият цикъл консултации, които провеждам с парламентарно представените политически партии в 46-ия парламент за съставяне на редовно правителство. В същото време парламентът е изправен пред други предизвикателства – да вземе отношение по важни за всички българи въпроси, касаещи предстоящите здравна и миграционна криза. Те изискват актуализация на бюджета, независимо дали ще имаме редовен, или служебен кабинет. Те изискват приемане на важни неотложни закони и ясна позиция на парламента по Плана за възстановяване и устойчивост“, добави президентът.

„Независимо дали дадена политическа сила в парламента се е обявила за опозиция или има амбициите да участва в управлението на страната, всяка парламентарно представена политическа партия трябва да има ясни позиции и ангажимент по тези въпроси, които касаят всички българи, касаят възможността да преминем устойчиво през предстоящите кризи, касаят и бъдещето на страната“, допълни той. 

"Нашата парламентарна група многократно е заявявала становище, че при връчването на втория мандат ще го върнем веднага, без да представяме състав и структура на Министерски съвет. Нищо не се е променило и становището ни остава същото. Не смятам, че трябва актуализацията на бюджета да бъде обвързана с връчването на втория и третия мандат. За нас това са различни актове по своя характер и в Конституцията никъде няма подобни условия, за да може президентът да изпълни конституционните си правомощия", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова.

„Ред е на партиите, които смятат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Ред е и Вие да поемете отговорност, господин президент, защото тези партии се сплотиха под вашия юмрук, тук, на площада”, допълни тя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?