Следвайте ни

ГЕРБ изправят Петър Стоянов за президент срещу Радев?

viber icon

Отправната точка на лидера била коя фигура най-ярко ще се противопостави на действащия държавен глава Румен Радев, който отново ще играе за поста, пише Стандарт. Слави Трифонов вече заяви, че Радев е кандидатурата на ИТН и партията му ще се постарае да бъде избран още на първи тур.

Затова Борисов търсел силна фигура срещу Радев.

"Има значение дали изборите за парламент и президент ще са в един ден. Ако са в 1 ден, кандидатът трябва да е партиен, който да води листата. Ако не, трябва да е някакъв лидер, който да е безпартиен, за да се опълчи на Радев“, посочи Борисов преди няколко дни.

Първият вариант бил бившият президент Петър Стоянов. В ГЕРБ смятали, че той може да привлече гласовете на СДС и на градската десница. Стоянов бе президентът, който постигна национална съгласие по време на Жан-Виденовата зима и с връщането на БСП-мандата на 4 февруари спомогна за предотвратяването на гражданска война.

Вторият вариант бил уволненият от служебното правителство шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той се ползва с огромното одобрение на българите, защото бе отстранен след като екипът му изнесе част от най-тежката битка с коронавируса.

Третият вариант на Борисов бил отново за лекар - директорът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски. Засега обаче генералът твърдо искал да остане встрани от политиката.

Завъртя се и още един, четвърти вариант - шефът на Юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски" проф. Даниел Вълчев. Но той звучи изненадващо, тъй като професорът е един големите критици на ГЕРБ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Стоичков

Стоичков

11.09.2021 | 19:18

Само с кандидатурата на БОКО могат герберасите да се надяват на някакъв резултат,ама стиска ли му.Всякакви други приказки за "теглене" на изборния резултат,"обеденител"и т.н. са само защото нямат такъв.

Отговори
0 5
Самодоволно адвокатче

Самодоволно адвокатче

11.09.2021 | 15:46

Вижте му езуитската усмивка! Тя достатъчно показва мръсотията на "политиците" ни! Това адвокатче, в качеството си на президент /с огромна свита гавази около него/ със същата усмивчица ме излъга най-нагло. Този е типичен представител на "политиците" от ерата - Стани Да Седна" Но пасаран, и диот че!

Отговори
8 4
Пловдивчанин

Пловдивчанин

11.09.2021 | 11:26

Стоянов е добър избор и много по-стойностен за президент от недуразумението Радев!

Отговори
13 17
ebaca

ebaca

11.09.2021 | 18:37

na koe kazvah izbor nqma da vzeme i 5 glasa toq politiceski tryp

Отговори
1 7
Mимето

Mимето

11.09.2021 | 02:44

Какви избори, бе?

Отговори
2 12
Без думи

Без думи

11.09.2021 | 00:56

Право в лай.... Явно цветарите акъл нямат! Майка за чудо и приказ предложиха и се пона ак аха, та сега коня! Леле мале!

Отговори
13 10
Георги v.

Георги v.

10.09.2021 | 23:56

Да не забравяме, че Петър Стоянов подписа указа за назначаване на Бойко Борисов за Гл. секретар на МВР през 2001 г., откъдето започна главоломната кариера на Б. Б. Или казано накратко Стоянов е един от хората, които ни натресоха Б. Б.

Отговори
27 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?