Следвайте ни

ГЕРБ: Арестуван и съден за ДДС измами ли е новият шеф на фонд "Земеделие" ВИДЕО

viber icon

Съден и арестуван за измами с ДДС ли е назначеният шеф на фонд "Земеделие, попитаха от ГЕРБ.

На извънреден брифинг, продължил едва 2 минути, Томислав Дончев и Тома Биков обявиха, че представят сериозни разкрития за назначенията на служебния кабинет на Румен Радев, пише dir.bg.

"Лице с три имена Борис Давидов Михайлов е с внесен обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинението срещу него и още 6 човека е за престъпна група.

„Лице със същите три имена е задържано в престъпна група, източила 15 млн. лв. ДДС през 2004 г.. Въпросното лице е било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел". Тогава е установено, че престъпната група, в която е участвало лицето със същите имена, е плащала на лица да регистрират фирми с фиктивна  дейност на тяхно име. След това новите дружества са издавали фиктивни фактури по внос на стоки за извършена дейност. Така фирмите са напомпвали фиктивно начисленото ДДС с цел данъчни измами. Групата е вербувала данъчни служители, които са издавали неверни документи. Тогава разследващите установяват, че дружествата са кухи фирми с несъществуващи адреси. По класическа схема след това фирмите са прехвърляни на лица с нисък социален статус", каза Тома Биков.

 

Снимка: БТА

 

"Лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван, съден, същият ли е, който на 10 юни тази година е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", попита на свой ред бившият вицепремиер Томислав Дончев.

 

Снимка: БТА

 

Коалиция ГЕРБ-СДС ще се яви на изборите на 11 юли с бюлетина номер 5.

Агитационен материал на ГЕРБ-СДС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?