2374
Следвайте ни

Георги Момеков: Не разбирам страха от имунизация, гърди може, ваксини - не

viber icon

„Издаването на сертификат след първа доза от ваксината е един прагматичен подход да се стимулира ваксинирането у нас. У нас има настройване срещу всички неща. Човекът, който не иска да се ваксинира – не иска да прави нищо. Не иска да носи и маска. С тези мерки се надявам, че ще започнат да се спазват някакви правила”. Това заяви в студиото на NOVA председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков.

Той коментира и ваксинацията за хора с автоимунни заболявания.

„Много от тези болести по никакъв начин не налагат ограничаване във ваксинацията. Има случаи, в които наистина трябва да се консултираме с лекаря провеждащ терапията. В света са поставени над 6 млрд. дози и много от тези хора са с автоимунни заболявания. В САЩ ваксинира и хора с онкологични заболявания”, обясни проф. Момеков.

„От най-честите странични ефекти не трябва да се притесняваме изобщо. Това е просто една инжекция, която трябва да проведе учение на нашия организъм. Температура за един ден и неразположение не са проблеми, особено сред нация, в която се подаряват силиконови протези на ученички. Хората не се притесняват да подарят гърди на дъщеря си, но се притесняват от една ваксина”, каза специалистът.

„Говорим за нация, в която има строг имунизационен календар. Българите са преживяли десетки ваксинации и аз наистина не разбира тази фобия. Тя може би беше индуцирана”, добави той.

„Страхът на хората зависи от тяхното IQ. За хората с определено такова се говори за чипове. Когато си една идея по-интелигентен започват да ти говорят, че няма да можеш да се възпроизведеш. В Израел масово ваксинират бременни и е доказано, че компонентите на тези ваксини нямат никакво отношение към фертилитета”, каза проф. Момеков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

Безмислен текс

Безмислен текс

24.10.2021 | 15:28

ТОЙ НАЛИ не е КУКУ ЮЛИЯ РЪ ДЕДО МИТКО и ич не е дежурен рекламен агент на чифутските пройзведения ГМО продукти медицински и политически НАЛИ така ТОЙ ДИДО МИТКО и комшия на ЮЛИЯ РЪ

Отговори
2 2
промоция 300 марки и едно пра-се

промоция 300 марки и едно пра-се

24.10.2021 | 14:50

Ей, сега брат ми каза за един негов познат се боцнал с две игли и след втората, всеки месец дава по 100 лв. за лекарства за разреждане на кръвта и от здрав прав ловец станал скорец.

Отговори
2 3
Нали

Нали

24.10.2021 | 15:28

Лъжеш!

Отговори
3 2
ГЮРО

ГЮРО

24.10.2021 | 13:56

Обещаваха ни, че ваксините осигуряват защита срещу заразяване и предаване на заразата. Само месеци по-късно се оказа, че това са само ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, неустановени с изследвания, т.е. просто ЛЪЖИ. Колко още лъжи ще излязат наяве в течение на времето? След като ваксините не предпазват обществото, те БИЛИ предпазвали индивида. Но и това вече е доста съмнително. Очаквам след месец-два и това да отпадне. И да остане само ТЪРГОВСКИЯТ ЕФЕКТ от ваксините. Щото всичко друго е Пунта Мара...

Отговори
6 5
В днешно време...

В днешно време...

24.10.2021 | 14:12

В днешно време повечето неща се казват наобратно. Тоест, от предпазва индивида ще стане вреди на индивида. Само, че няма да го кажат, ще лъжат до гроб.

Отговори
2 3
ТОЙ

ТОЙ

24.10.2021 | 13:43

ТОЙ НАЛИ е КУКУ ЮЛИЯ РЪ ДЕДО МИТКО

Отговори
2 1
Той

Той

24.10.2021 | 13:50

Пиши смислен текст

Отговори
3 3
Той

Той

24.10.2021 | 13:34

100% сигурност няма. По теория на вероятностите ваксините повече помагат, отколкото вредят. Тези които имат подарена тройка по математика едва ли ме разбраха. Лошото е, че вярват и на чипирането. А какво си слагате с ботока, силикона, пл;мбите, имплантите, пушитехимия от електронни цигари, пиете химия от енергийни напитки, вода с уран и манган. Това не Ви притеснява.

Отговори
4 5
Той

Той

24.10.2021 | 13:28

Нима Мерседес не се разваля никога? Нима и при старите ваксини няма странични ефекти при редки изолирани случаи?

Отговори
4 5
Той

Той

24.10.2021 | 13:20

Няма грип, корона, настинка, хрема. Някой от Вас лично да е видял някакъв вирус? Различни хора. Неясно защо един киха, друг с температура, трети с двойна пневмония, четвърти не може да диша, пети умрял. Просто различна команда им е пратена на чипа сложен много отдавна. Осъзнайте се. Ваксинирайте се. Сега тук изпробват коефициента на смъртността колко висок може да достигне.

Отговори
2 5
Кажи Мерседес и замълчи

Кажи Мерседес и замълчи

24.10.2021 | 11:41

За един качествен продукт не е нужна такава дълга агресивна рекламна кампания Нито обидни квалификаций към клиентите на този продукт неразбрали неговите чудотворни свойства С полицейски мерки с глоби Със откровен геноцит и диктатура да задължаваш някого този продукт да си го вкара в тялото биха могли да го използват и всички производители на цялата гама хранителни продукти стоки за бита Дори и пройзводителите на цимент и тухли Навремето имаше един лаф Защо Мерседес не се рекламира А отговора гласеше Самата дума Мерседес е вече реклама Това последното е за ония Ковидидиоти който искат да ни убедят че онези стари доказали във времето си ваксини са същите като чифутското ГМО Докато то стане Мерседес и не се нуждае от реклама бая ляб трябва да изядът на господарите си А агресивната рекламна кампания носи обратния ефект Но лакомията им за бърза печалба още повече изпъква простотията им

Отговори
8 3
chapana

chapana

24.10.2021 | 10:47

Хора,в момента ваксините са с изтекъл срок на годност!Продължават да ваксинират,без да споменатав този факт!Проучете,преди да направите тази стъпка!!

Отговори
9 3
Той

Той

24.10.2021 | 13:37

Ами докога да те чакат да се ваксинираш АЛБАНСКИ РЕОТАН

Отговори
4 7
Нали

Нали

24.10.2021 | 15:26

Къде да го прочетем, в Марица ли?

Отговори
0 2
2 + 2 = ?

2 + 2 = ?

24.10.2021 | 10:29

Само един чифут може да употребява такива квалификаци към 80 % от Българският Народ Долна крадлива мързелива лакома пасмина чифутска киснеща нон стоп в медийте Кой им дава трибуна Кой плаща тази медийна реклама на чифутското ГМО като всеки що годе грамотен Българин е запознат за цените на минута телевизионо радио време Както и колко струва редче у чифутско вестниче

Отговори
7 5
Той

Той

24.10.2021 | 13:36

Ти си виновен. Заради тролове като теб се налага да се плаща

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?