Следвайте ни

Генерал Мутафчийски с тежка дума дали ще става президент

viber icon

С наближаването на президентските избори все по-често името на генерал Венцислав Мутафчийски се спряга като възможна номинация на различни партии, но преди всичко на ГЕРБ.

Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса събра впечатляващ рейтинг и мнозина му предричат голямо бъдеще в политиката, ако реши да свали бялата престилка. Затова и евентуален сблъсък между него и поискалия втори мандат настоящ президент Румен Радев изглежда повече от интригуващ.  А и в партията на Бойко Борисов още нямат решение кого да изправят срещу сегашния държавен глава.

Веднага след днешния брифинг обаче ген. Мутафчийски сподели, че спира интервютата до вторите избори за годината - тези за президент. "Не искам думите ми да бъдат използвани за политически цели", категоричен беше пред "Марица" шефът на кризисния щаб.

Той няма право да коментира директно политически теми, тъй като като началник на ВМА е под пагон. Но често изказванията му получават коментари от основните играчи сред партиите.

Така индиректно хирургът потвърди, че няма никакво намерение да участва в президентската битка. Според източник на "Марица" досега Мутафчийски не е канен на разговори по темата, дори и в неформален формат.  

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Когато  Господ...

Когато Господ...

05.02.2021 | 09:26

...Раздавал акъл военните били на маневри. Затова господ решил да ги чака на моста с надеждата че обезателно ще се срещне с тях. Да ама военните минали реката в брод. И така не можали да си получат пая. Чудим се защо в България не вървят нещата.Ами министър председателя е генерал, президента генерал, новопредставлените пак военни!!!

Отговори
3 3
МасиБаси

МасиБаси

04.02.2021 | 23:21

Дали щял да става президент? Демек, по американски тертип гербавите и магаре могат да турят за президент?

Отговори
11 4
ГЮРО

ГЮРО

04.02.2021 | 23:14

Ако българите са забравили как ги плашеше и страхуваше с вируса този пишман генерал, да го изберат да продължи да ги страхува и плаши. Сложиха го начело на НОЩ заради униформата, защото трябваше да обявят извънредно положение, а тогава Радев излизаше на първа позиция. ГЕРБавите не искаха Радев и туриха този палячо с униформа, да имитира президент. Гербава им работа, все по тертип "клан, недоклан".

Отговори
14 8
наистина стари клишета

наистина стари клишета

04.02.2021 | 21:30

Генералът- доктор ако се хване на този номер, ще се окаже много глупав. Та той си е професионалист, има си стабилна професия- не разбира ли, че ще бъде просто употребен от г.е.р.б.е.р.и.т.е. Горките им пиари- разчитат на клишето "генерал срещу генерал". НО! Много е елементарно, а хората не са толкоз елементарни. Пак Радев ще бъде избран, ама авторитетът на генерала - доктор ще изтече в реката...

Отговори
18 10
егати егати

егати егати

04.02.2021 | 21:24

тъпанр си.

Отговори
9 5
егати егати

егати егати

04.02.2021 | 21:23

ЖИВ Тъ......АР СИ ЕГАТИ ТОЯ ЧОВЕК Е РЯДКО ВЪЗПИТАН БЪГАРСКИ ГЕНЕРАЛ ДОКТОР МУТАФЧИЙСКИ.АКО ГО ПРЕДЛОЖИ ГЕРБ ТОВА ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ УВАЖАВАН ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.

Отговори
17 28
Дано се съгласи да стане президент

Дано се съгласи да стане президент

04.02.2021 | 21:44

Ще бъде достоен и прекрасен президент. Няма място за сравнение с жалката, трудноговоряща фуражка - наречена летец.

Отговори
11 27
ГЮРО

ГЮРО

04.02.2021 | 23:18

Един от малкото хора, които произнасят цели речи, без да четат, с ясна дикция и мисъл. Не и за твоята чутура.

Отговори
11 6
Стари номера

Стари номера

04.02.2021 | 20:32

И после казва народа ме иска

Отговори
12 14
Егати държавата!

Егати държавата!

04.02.2021 | 20:24

Марица започна да гради рейтинг на генералчето, а той не става за нищо!

Отговори
22 27

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай