Следвайте ни

Ген. Мутафчийски: Болните скочиха с 94% за две седмици

viber icon

Ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че има 501 болни на 100 000, което е 40-процентово нарастване за седмица и 94% за две седмици. 

"По отношение на смъртността, имаме стръмно покачване на кривата. Покачила се е с 46% за седмица - 18,6 на 100 000. Това ни слага на трето място в света по интензивност на нарастване на смъртните случаи. Това са данни на New York Times. Там сме и на 7 място в света по нарастване на случаите, регистрирани за ден", допълни той. 

Данните за изтеклите 14 дни в ЕС - 483 на 100 000 заболеваемост в България. На трето място на Балканския полуостров сме, а по смъртност сме на 4-то място в ЕС и първи на Балканския полуостров. Това обяви доц. Ангел Кунчев по време на брифинга на МЗ и НОЩ.

"Най-голяма заболеваемост има в Бургас, Плевен и София", допълни той. 

"Ако трябва да се правят заключения, то е че с нищо не сме изключение от ситуацията и с нищо не е уникална. Вълната идва от британския щам на вируса, като в Централна Европа и Балканите са най-високите стойности.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Трябва  да  учим  повечко  български.

Трябва да учим повечко български.

18.03.2021 | 11:12

Болните скочиха? Или броя на болните скочи.

Отговори
4 0
под контрол

под контрол

18.03.2021 | 10:58

Подобряването на рекордите по заболеваемост и смъртност беше "предсказано" от математическите модели. А главния епидемиолог Борисов, какво каза? Разпускане, разпускане! Казина, барове, ресторанти.... Колкото по-малко хора отидат да гласуват, толкова по-голяма е вероятността ГЕРБ отново да управлява..

Отговори
1 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?