2374
Следвайте ни

ГДБОП: Няма натиск, прокурорите не се интересуват от "Хемус" ВИДЕО

viber icon

Не сме принуждавали прокуратурата да извършва нещо насила, нито сме използвали обидни думи срещу тях. Повод за срещата ни в ГДБОП беше, че четири дни не може да се разпита лице, което е заявило готовност да говори какво се е случило с 53 млн. лв. от „Хемус”, предназначени за Лот 5 на скоростния път. Един от прокурорите по делото е заявил, че не го интересува какво ще разкаже лицето, заяви директорът на ГДБОП Калин Стоянов. 

Според него е безкрайно учудващо защо не се проявява интерес към разплитането на схемата. Той посочи, че след случая са образувани досъдебни производства срещу служители на ГДБОП.

„Два пъти правим опита да разпитаме обвиняемия и двата пъти не успяваме”, добави Александър Анастасов – директор на „Икономически преследвания” в ГДБОП.

От МВР твърдят, че много от прокурорите нямали представа къде се намира сградата на ГДБОП. Имало и чатове в социална мрежа, които показвали, че прокурор искал служител на ГДБОП да го закара до сградата. Днес тези разговори били изтрити, но имало екранни снимки от тях. 

По-рано днис от прокуратурата съобщиха, че директорът на ГДБОП и адвокатът на обвинения и арестуван за пране на 53 млн.лв. при строежа на АМ "Хемус"  Борислав Колев направили опит за натиск върху прокурорите по делото да смекчат обвинението към него, да не протестират мярката му "домашен арест" и да го пуснат да пътува в чужбина срещу негови показания. В ГДБОП Колев заявил пред разследващите и прокурорите, че не желае да дава показания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Идва време

Идва време

12.12.2021 | 21:03

Гробарите да си платят сметката!

Отговори
9 5
Шефе, ама и аз си мислим, че се праим на луд но ти си по добър от мен!

Шефе, ама и аз си мислим, че се праим на луд но ти си по добър от мен!

12.12.2021 | 20:28

Страх тресе кочината на , Кой, Тиквата, Каскета и техните крадливи марионетки! Сега ше докарат от 9 дерета вода за да заметат следите, ноооо Белия не е вчерашен ще ги чака да се насерат е гащите и ще ги арестува като три синджира роби!

Отговори
12 4
Банка Антинари

Банка Антинари

12.12.2021 | 19:26

Липсва инспектор Катани!

Отговори
7 4
бгн

бгн

12.12.2021 | 19:17

Да направят така,че новата антикорупционна комисия да може да разследва главния прокурор.Нали това искат от ЕС.Да го почват по бързата процедура.

Отговори
22 8
Тиква

Тиква

12.12.2021 | 19:59

С мафията с демократични средства не можеш да действаш.- Това е ОПГ.

Отговори
16 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?