Следвайте ни

Газът поскъпва, но ток и парно няма да скачат

viber icon

Газът поскъпва, но това засега няма да надуе сметките за ток и парно. Това е новината от проведеното днес закрито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), което утвърди цената, по която "Булгаргаз" ще продава синьото гориво на крайните потребители за  ноември 2020 г.

С решението на комисията утвърдената цена на природния газ от 1 ноември поскъпва до 28,21 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). 

За предходния м.октомври 2020 г. утвърдената от регулатора цена на природния газ беше в размер на 24.72 лв./MWh.

Независимо от увеличението на цената на природния газ, цените на топлинната енергия и на електрическата енергия остават непроменени, уверяват от държавния регулатор.

В утвърдената цена на природния газ от 28,21 лв./MWh са включени компонента цена на природния газ на вход на газопреносните мрежи, компонента за дейността „обществена доставка” по чл. 17, ал. 7 от НРЦПГ и компонента за компенсиране на разходи, покриваща разходите на „Булгаргаз” ЕАД за съхранение на количества в подземното газово хранилище „Чирен” в изпълнение на задължения по Плана за действие при извънредни ситуации.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да бе Да

Да бе Да

01.11.2020 | 21:10

Няма да скача бе. До януари няма да скача нищо. След това ще скочат ток, вода, данъци, храни, горива и каквото още се сетите. След това юни месец пак скок и така. Тези вафли ги ядем вече 30 години.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?