Следвайте ни

Гавра с COVID-19 в благоеградска дискотека потресе медици

Танцьор с предпазен костюм втрещи лекари, които описаха ужаса, с които се сблъскват в болниците

viber icon

Снимка на служител на благоевградски нощен клуб възмути медиците и гражданите. Във фейсбук първо реагираха от Националната асоциация на Спешна медицинска помощ. Причината - мъж, облечен в специален медицински костюм за COVID-19, плюс маска, очила и държащ в ръце уред за дезинфекция. Случаят е от този уикенд.

Според медиците е недопустимо да се използва трудът им в борбата срещу коронавируса за комерсиални цели. Някои потребители на социалната мрежа се съгласиха с тях, но според други това е просто нещо актуално, което дискотеката е използвала като рекламна цел.

На публикуваната снимка се вижда и колко много хора има в нощния бар.
 
"Това е гавра с труда на всички медици, които прекарваме по 12 часа облечени в защитни облекла и рискуваме живота си за да лекуваме този народ в условия на пандемия. Затова се чувствам длъжна да разкажа на публиката, която след такива сбирки, може да ни стане пациенти, какво изживяваме в защитните си облекла.

Какво е на всяко дежурство в СО, четири месеца подред, да си с защитно облекло /маска, очила, щит, престилка и ръкавици/? За разлика от вас не носим бижута и аксесоари, за да не нарушим целостта на защитното облекло", реагираха остро от Националната асоциация на СМП.
 
Те напомниха на хората, че тяхното ежедневие е трудно, като дори нямат възможност да видят близките си. От асоциацията подробно посочиха и какъв е редът им за обличана на специалните костюми и колко много им костват предпазните мерки, за да не се заразят. 
 
"Не ядем и не пием, за да не се събличаме, независимо, че се потим като за световно и изпитваме нечовешка жажда и глад;

След като установим,че в спешното някой от пациентите ни е съмнителен за КОВИД-19, се отваря адът. 4-5 дни живеем със страха дали ще се потвърди диагнозата. След като се потвърди чакаме дали ще ни удостоят с тестване по точковата система или не.

После две седмици се наблюдаваме за симптоми", коментират оттам.
 
И завършват с нещо, което трогна много хора: "Но със сигурност оцелелите ще ви посрещаме още месеци наред в тези скафандри, за да има кой да ви лекува в Спешното без да застрашаваме Живота ви!".
 
Днес и от Националния оперативен щаб, и от Министерството на здравеопазването, изразиха съжалението си, че много хора вече неглижират заразата. Констатирани са сериозни нарушения при струпване на големи групи хора, затова ще се завишат проверките, пише Канал 3.

Отделно се връщат и маските на закрити пространства.
 
Проверка през уикенда пък показа, че докато през първите седмици ресторанти и заведения спазваха изискването за разстояние и бяха по-прецизни в носенето на маски и осигуряването на дезинфекция, сега нещата не стоят така. Масово всички маси са заети, наблъскани една до друга, а сервитьорите не носят маски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ани

Ани

23.06.2020 | 00:09

Гавра с труда ни, Ежедневно унижение за работещите в здравната система.Да ходим на 2-3работни места на работа,за да преживяваме.И без и с пандемия живота ни минава в болницата .И се малко над дъното на социалната таблица и всички се правят на глухи и слепи като стане въпрос за пари.Все няма и това е! Ние можем да работим друго,но вие не можете без нас!

Отговори
0 0
123

123

23.06.2020 | 08:20

Ами работете друго, защо все ревете? Колко смъкват частните болници от гърба на пациента, това не го казвате. Все Вие сте най зле.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?